22. mail toimus viimane kohvikuõhtu Ugala puhvetis, kus Ülle Konovalov valmistas Ungari guljašši ning Mare Miilmaa küpsetas porgandikooki.
Juunikuus aga ootab teatripere kohvikulisi kaheksaks õhtuks fuajeesse, kus külalised saavad osa heast meelelahutusest, mõnusast muusikast ja mõistagi maitsvast toidust.
Teatrirahvas pakkus hüva rooga
Ugala teatrikohviku Ungari guljašš perele
Ülle Konovalov,
grimmiala juhataja
ca 1 kg veiseliha kuubikutena
7-8 värsket kartulit
4 keskmise suurusega valget sibulat
3 spl magusat paprikapulbrit
1 spl teravat paprikapulbrit
1 värske valge või roheline paprika
3 porgandit
oliiviõli
vett
soola
kaunistamiseks värsket peterselli
Haki sibul ja prae oliiviõlis klaasjaks. Võta pott tulelt ja sega hulka paprikapulber. Seejärel aseta pott tulele tagasi ja pane liha sisse. Kui liha on ühtlaselt sibula ja paprikaga segunenud, kalla vesi peale nii, et liha oleks kaetud ja veidi rohkem. Kui vesi on keema tõusnud, lisa hakitud porgand, paprika, tükeldatud kartulid ja sool. Hauta vaiksel tulel paar tundi. Kui liha hamba all pehme tundub, ongi supp valmis. Kaunista värske peterselliga ja paku kõrvale mitmeviljakuklit.
Toit on inspireeritud Ugala reisist Budapesti, kus mängiti 18. märtsil etendust «Helesinine vagun».
Ugala teatrikohviku mõnus porgandikook 12-le
Mare Miilmaa,
valveteenistuja
Põhi:
2 muna
1 kl suhkrut
200 g riivitud porgandit
2 kl jahu
1 tl sidrunhapet
1 tl soodat
Vahele:
400 g hapukoort
Glasuur:
50 g võid
3 spl suhkrut
3 spl kakaod
3 spl hapukoort
Sega munad suhkruga, lisa riivitud porgand. Lisa sooda ja sidrunhappega segatud jahu ning sega siis kogu tainas korralikult läbi.
Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud vormi ja küpseta 220 kraadi juures, kuni kook on pealt helepruun.
Lõika küpsenud kook kuumalt põiki pooleks. Aseta üks pool suurele taldrikule, määri sellele paksult hapukoort ja aseta teine pool sellele peale.
Nüüd valmista glasuur. Sulata või, lisa suhkur, kakao ja hapukoor, lase korraks keema tõusta ja vala koogile.
See kook maitseb hästi ka teisel päeval.
Head isu!