Video: Steven Seagal on Krimmi küsimuses venemeelne?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Steven Seagal
Steven Seagal Foto: Youtube

Hollywoodi filmides märulikangelasi kehastav näitleja, lavastaja ja võitluskunstide meister Steven Seagal kommenteeris Ukraina ja Krimmi olukorda.

61-aastane näitleja andis intervjuu Kremli poliitilist joont järgivale uudistekanalile Russia Today, edastab news.com.au.

Seagali sõnul ei kajasta lääne meedia Krimmi kriisi õigesti, palju on tühje sõnu ja retoorikat.

«Minu arvates ei saa lääs Ukraina olukorrast aru. Seal oli olemas valitsus, mis on demokraatlik, siis aga järsku tekkis seal mäss, mis on täiesti arusaamatu. Miks pidi keegi midagi sellist tegema ja seni võimul olnud kõrvaldama? Asju oleks saanud ajada ka diplomaatilisel viisil. Üsna kummaline on see, et Krimmi olukord tekkis kohe pärast Sotši taliolümpiamänge,» arvas staar.

Varasemast on teada, et Steven Seagal on Venemaa presidendi Vladimir Putini talendi suur austaja ning mehed on mitu korda kohtunud.

Võimalik, et oma rolli mängib selles asjaolu, et näitleja on abielus Mongooliast pärit naisega. Mongoolia ja Venemaa on aga ammused liitlased.

«Diplomaatia on praegu võtmesõna kui jutt käib Venemaast ja Ukrainast. Kõik jõud peaksid lähtuma sellest kui soovivad kriisi lahendada ja sõda ennetada,» jätkas Seagal.

Vaatajatele jäi silma veel ka see, et Seagalil oli nohu ja ta tegi intervjuud andes ebameeldivaid ninahäälitsusi.

Seagali arvates on Euroopa Liit Ukraina ja Krimmi kriis tekkes süüdi ning tõmbas sellesse ka USA. Seagal tõi näiteks ka varasema Venemaa ja Gruusia sõja ning tema arvates kajastati seda ka siis lääneriikides valesti.

Krimmis toimub 16. märtsil referendum, milles Krimmi elanikud hääletavad, kas nad tahavad jääda Ukraina koosseisu või saada Venemaa osaks.

Krimmi venemeelne parlament teatas, et nad asutasid Krimmi omad relvaüksused, mis tagavad referendumipäeval korda.

Poliitikavaatlejate sõnul on Krimm juba Venemaa haardes ning peab seda ala enda omaks.

«Võimalik, et Venemaa on võtnud nõuks kõik endised Nõukogude Liidu ja tsaari-Venemaa alad tagasi saada,» kommenteeriti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles