Krokodillikütt Steve Irwini viimased sõnad: ma suren!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Steve Irwin 2003. aasta juunis
Steve Irwin 2003. aasta juunis Foto: SCANPIX

Varalahkunud Steve Irwini kaameramees ja parem käsi Justin Lyons rääkis esimest korda sõbra traagilisest surmast.

Lyons külastas pühapäeval Austraalia hommikusaadet «Studio 10», kus ta rääkis Irwini viimastest hetkedest.

«See oli šokeeriv. Ilmselt pidigi temaga midagi veidrat juhtuma. Olgu selleks krokodill või hai, ta oskas alati loomadega käituda ja miski ei ähvardanud teda. Meile tundus, et ta elab igavesti, kuid kartsime alati hullumeelset, tobedat õnnetust, mis lõpuks juhtuski,» sõnas Lyons.

Irwin ja Lyons filmisid Austraalia rannikul astelraid ja üritasid saada viimast kaadrist eemale ujuvast kalast, kui see ootamatult ründas.

«Äkitselt ajas see tagumise otsa püsti ja hakkas sabaga pööraselt hoope jagama. Sadu hoope sekundis. Ilmselt arvas rai, et Steve'i vari on tiigerhai, mis neid pidevalt jahib. Ma jälgisin kaameraga, kuidas rai minema ujus, ega aimanud, et ta midagi kahju tegi. Kui kaamera uuesti Steve'i poole pöörasin, nägin, et Steve seisab suures vereloigus. Alles siis mõistsin, midagi on väga valesti,» kirjeldas operaator.

Lyons eitas varasemaid väiteid, et astelrai astel tuli rünnaku ajal välja. «See ei tulnud välja. Steve ei tõmmanud seda välja. See on hambuline, terav ora, mis läks ta rinnast läbi nagu kuum nuga võist,» seletas Lyons.

Kaameramehe sõnul oli Irwin kohutavas valus ning ta püüdis teda päästa viimase hetkeni.

«Nende astel on mürgine ja ma olen kindel, et see oli põrgulikult valus. Steve ei teadnud loomulikult, et astel läbistas ta südame, kuid ta mõistis, et viga sai kops, sest tal oli raske hingata. Isegi, kui me oleks ta selsamal hetkel haiglasse saanud, poleks ta ilmselt pääsenud, sest südamevigastus oli niivõrd tõsine,» ütles mees.

Lyons elustas Irwinit üle tunni aja, kuid kui meedikud viimaks saabusid, kuulutasid nad ta kohe surnuks.

«Ütlesin talle: «Mõtle oma lastele, Steve. Pea vastu, pea vastu!» Ta vaatas mulle rahulikult otsa ja ütles: «Ma suren». Need olid tema viimased sõnad,» meenutas Lyons.

Irwin suri 2006. aastal astelrai rünnaku tagajärel. Temast jäid maha abikaasa Terri Irwin, tütar Bindi, kes on tänaseks 15-aastane ja poeg Robert, kes on kümneaastane.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles