Pildid: USA paraolümpiasportlane kohtus Sotšis oma venelannast bioloogilise emaga

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Venemaal Sotši toimuvatel paraolümpiamängudel esindab USAd Tatjana McFadden, kes kohtus seal ka venelannaga, kes on ta bioloogiline ema.

24-aastane McFadden võistleb murdmaasuusatamises ning talle on kaasa elamas nii adoptiivvanemad kui bioloogiline ema, edastab Huffington Post.

Venelanna andis tütre ameeriklastele adopteerimiseks, kuna tegemist oli vigase ja haige lapsega, kelle eest ta ei suutnud hoolitseda.

McFaddenid adopteerisid Tatjana 20 aastat tagasi Peterburi lastekodust ja tüdruk kolis elama USAsse Marylandi. Arstid ei lootnud, et ta kaua elab, kuna tal oli spina bifida.

Spina bifida on kaasasündinud anomaalia, mille puhul tekib selgroo lülikaarte sulguse defekt.

Tatjana McFaddenile tehti mitu operatsiooni, kuid need ei aidanud. Lõpuks hakkas ta siiski paranema ning kõigi üllatuseks spordiga tegelema. Nüüdseks on ta paraolümpia tasemel sportlane.

Möödunud pühapäeval oli tal aga emotsionaalne kohtumine oma bioloogilise emaga.

«Olen oma tütre ja ta saavutuste üle uhke. See on tõeline ime,» lausus Tatjana McFaddeni sünnitanud Nina Polevikova.

McFaddenil on varasemast kümme paraolümpiamedalit, mille ta on saanud viimaselt kolmelt suveolümpiamängudelt ratastoolisõitude eest. Ta osaleb ka ratastoolimaratonidel.

Naise adoptiivema Deborah McFadden sõnas, et ta tütar kasutas Bostoni, Chicago, Londoni ja New Yorgi ratastoolimaratonidel saadud võidutasu selleks, et tuua oma bioloogiline ema ja Peterburi lasekodu juht Sotši, et nendega kohtuda.

«Tatjana on minu tütar, kuid tegelikult on ta elus veel palju suurepäraseid inimesi. Ta on tagasi oma sünnimaal, kus ei arvatud, et ta ellu jääb. Ta ei ole puudega inimene, vaid täisverelist elu elav sportlane,» sõnas adoptiivema.

Ta lisas, et suveparaolümpia ratastoolisõit on lihtsam kui talvel lumes edasi liikumine.

«Tunnen nii oma USA pere kui bioloogilise ema toetust. Olen sündinud Venemaal ja elanud väikelapsena siinses kultuuriruumis, kuid minu tegelik kodu on USAs,» lausus paraolümpiasportlane.

Sotši paraolümpia kestab kuni 16. märtsini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles