Albu kunstisuvi tuleb kolmiknäitusega

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Albu kunstisuvi.
Albu kunstisuvi. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Albu rahvamajade juhataja Malle Lomp andis teada, et XII Albu kunstisuvi avatakse Albu mõisas 22. juunil kell 18, näitus kannab pealkirja «Struktuur ja natuur» ning vaadata on kolme maalija, August Künnapu, Mare Vindi ja Andres Toltsi töid.


Lomp ütles, et kui Vindile ja Toltsile on Albu mõis näitusepaigana tuttav, sest nad esinesid siin mõne aasta eest edukalt maalijate ühisnäitusel, siis noorema põlvkonna kunstnik August Künnapu on Albu kunstisuves uustulnuk.

Albu vallavanem Kalju Kertsmik lausus, et loeb ikka Postimehe Arterist näituste arvustusi. Nii jäi tema pilk pidama ka noore kunstniku August Künnapu Soomes olnud näituse arvustusel, mis oli positiivne ja tekitas huvi. «Kui detsembris kohtusime ja ma tema ateljees käisin, sain kinnitust, et looming on põnev ja sobib mõisa,» ütles ta.
Lisaks neile on Albu mõisa keldrikorrusel tavakohaselt vaadata ka Ahula kunstiringi aastanäitus.

Malle Lomp lubas, et juulis jätkub ka töötubade tava – tuleb klaasipäev. «Inimestele oli vitraaži valmistamise vastu suur huvi ja seepärast otsustasimegi taas klaasipäeva kasuks. Täpne kuupäev selgub lähiajal,» lausus ta.
Kunstisuve näitused on Albu mõisas vaadata 22. augustini. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles