Britid leiutasid mittekleepuva närimiskummi

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mittekleepuv närimiskumm võib poodidesse jõuda juba tuleval aastal
Mittekleepuv närimiskumm võib poodidesse jõuda juba tuleval aastal Foto: Reuters

Briti teadlased leiutasid mittekleepuva närimiskummi, mida on lihtne eemaldada näiteks kõnniteelt või jalanõude ja riiete küljest.

Bristoli ülikoolis polümeeride uurimise käigus loodud näts võib poodidesse jõuda 2008. aastal, teatasid selle loojad eile, kirjutab Thenewsvault.

«Meie Puhta Nätsu eeliseks on selle suurepärane maitse, kerge eemaldatavus ning potentsiaal muutuda looduses lagunevaks,» rääkis keemiaprofessor Terence Cosgrove, kes plaanib koos Revolymeri nimelise ettevõttega kleepumatu närimiskummi masstootmist alustada.

«Kaasaegsed närimiskummid on tehtud sünteetilisest lateksist, mis on ilmastikukindel ja tugevalt kleepuv. Uues nätsus sisalduv polümeer muudab selle palju vähem kleepuvaks,» kiitis Cosgrove.

Kahes tänaval läbi viidud katses selgus, et harilikud närimiskummid kleepusid tänavasillutisele kolmel juhul neljast, samas kui Puhas Näts tuli kõigil juhtudel 24 tunni jooksul loomulikul teel kõnnitee küljest lahti, teatas Revolymer.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles