Linnuseöö pakub keskaja hõngu

, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PÕHJASÕJA - AEGNE VENE SÕJAVÄGI NARVAST  RÜNDAB RAKVERE LINNUST, MIDA KAITSEVAD ROOTSI VÄED KOOS KOHALIKE TALUPOEGADEGA
PÕHJASÕJA - AEGNE VENE SÕJAVÄGI NARVAST RÜNDAB RAKVERE LINNUST, MIDA KAITSEVAD ROOTSI VÄED KOOS KOHALIKE TALUPOEGADEGA Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Linnuseööl, 12. juunil alates kella 8 õhtul, on kõik oodatud Rakvere linnusesse osa saama taaskehastujate mõõgavõitlusest, keskaja tumediskost ja atraktsioonidest.


Ajaloolise taaskehastamise selts Idatee Vardjad on kokku kutsunud Maarjamaa parimad võitlejad linnusesse mõõka keerutama ja üksteiselt mõõtu võtma.

Võitlejatele võib ka ligi astuda, et lähemalt teada saada võitlusvõtetest, ohutusest – see on alati kõige kõrgemas aus - kantavatest sõjarüüdest ja relvadest.

Kel huvi, saab ka mõõka käes ning kiivrit peas tunda.

Võitlejad teavad rääkida mõõgavõitlusest nii täna kui tuhande aasta eest ning kõik küsimused on teretulnud.

Muinas- ja keskaegsest mõõgavõitlusest inspireeritud võitluskunsti on meie mail harrastatud juba üle kümne aasta. See ühendab endas füüsilise treeningu, ajaloohuvi ning ühisest tegevusest saadava hea meeleolu.

Muinasvõitlusega tegelevad vanemad ja nooremad, peenemad ja paksemad mehed, sekka naisigi. See on väärikas viis õppida tundma esivanemate elu üht põnevamat ja hingestatumat tahku.

Keskaja tumediskol saab aimu, millise muusika järgi oleks tantsitud siis, kui pimedal keskajal olnuks kasutada elekter. Diskorid 4-got-10, Kevorkian Samurai ja v_pagan valivad muusikat keskaegseid instrumente ja elektroonilist muusikat segavast uuskeskaegsest kuni tumeda elektroonilise tantsumuusikani, mille lugude sisu haakub keskaja temaatikaga.

Kolm DJd valivad Eesti klubides suhteliselt harva kõlavat tantsumuusikat vaheldumisi umbes tunniste settidena, kuni viimased pidulised veel jalga keerutada jaksavad.

Kuna plaadikeerutajatel on erinev maitse, siis on muusika­valik üsna mitmetahuline.

Linnuseööl osalejatel on võimalik vaadata näitusi ja osa võtta linnuses pakutavatest atraktsioonidest.

Külastada saab uuenduskuuri läbi teinud piinakambrit, põrgut ja surmatuba. Viimases neist kõlab taustaks DJ 4-got-10 loodud dark-ambient’lik, surmatoale iseloomulikku atmosfääri tekitav muusikataust.

Huvilistel on võimalus külastada keskaegset bordelli, ravitsejatuba, musta maagia tuba, mõõganäitust, astronoomiakambrit, mekkida veinikeldris linnuseveini ja valmistada ise püssirohtu.

Samuti on võimalik saada osa tulirelvade esitlusest ja osaleda vibuturniiril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles