Norman Salumäe talismaniks olnud kutsikas viidi varjupaika tagasi

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Laul 2014 lava ees ja lava taga, Norman Salumäe. Daniel Levi Viinalass (koos koeraga)
Eesti Laul 2014 lava ees ja lava taga, Norman Salumäe. Daniel Levi Viinalass (koos koeraga) Foto: Viktor Burkivski

Norman Salumäe võttis Eesti Laulule talismaniks kaasa varjupaigast pärit kutsika, kes pärast võistlust sinna tagasi viidi.

«Käisime pärast proovi koos kõigi lavainimestega loomade hoiupaigas loomi jalutamas ja siis saime sealt endale mitu-mitu head uut sõpra ja otsustasime ühe sõbra meiega stuudiosse kaasa võtta,» selgitas Norman Õhtulehele, kuidas Marko Reikopiks ristitud koer temani jõudis.

Keegi neist looma lapsendanud pole, kuid ürituse eesmärgina näeb Norman pöörata inimeste tähelepanu asjaolule, et loomade varjupaigastki võib leida väga armsaid ja ägedaid koeri. «Mõte on selles, et tema saaks endale armastava kodu,» loodab Norman.

Loomade hoiupaigas kutsutakse Marko Reikopiks ristitud koera Pupuks ning praeguseks on kutsa seal tagasi ja magab padja peal, kirjutas Õhtuleht esmaspäeval.

Loomaarmastajad ei pea aga tehtut sugugi ilusaks. Facebooki lehekülg «Aita loomi, lõpp sellisele hoiupaigale», mis nõuab muu seas linnalt lepingu lõpetamist Tallinna Loomade Hoiupaigaga, kirjutab: «Tuleb välja, et hoolimatus valitseb Hoiupaigas ka kõige väetimate kutsikate osas. Kuidas on võimalik, et Eesti Laulu telepalaganiks laenutati hääli koguma ühekuune abitu kutsikas? Kutsikas, kes on alles nii beebi, et peaks olema kas ema armastava hoole all või hoolivate inimeste erihoolel. Kutsikas, kelle karantiin kestab tegelikult kuni 23. märtsini ja keda enne seda soovijad isegi päriskoju viia ei saa. Kuts tassiti telesse palavate prožektorite ja ärevuses inimeste sigi-saginasse ja pärast, kui hääled kogutud, visati lihtsalt Hoiupaika tagasi. Nagu asi. Nagu aksessuaar, mis ei osutunud nii popiks, et oleks Eesti Laulu võidu toonud. Miks rikkus Hoiupaik kutsika karantiini? Võib veel kuidagi mõista, et innukad noormuusikud ei saanud päris hästi aru, mis nad teevad, kuid kuidas saab üks loomadega tegelev asutus, mille nimi on HOIUpaik, ühe tillukese loomabeebi lihtsalt populaarsuse nimel solgutamiseks anda?»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles