Arvo Haug kaitseb riigikogulaste hüperpensioni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvo Haug liikleb 1948.a. Harley Davidsoniga.
Arvo Haug liikleb 1948.a. Harley Davidsoniga. Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Kolme riigikogu koosseisu ja Eesti Kongressi veteran Arvo Haug leiab, et omaaegsete riigikogulaste mitmekümnetuhandesed pensionid on täiesti õigustatud.


Haugi arvates oli see, kui tema Toompeal istus, muutuste aeg ning poliitikud pidid tihtigi oma naha turule viima ja eluga riskima, selgub Õhtulehest. «Kui praegu iga poisike, kes tuleb ja räägib oma osast ajaloos ja asjadest, millest ta üldse ei tea ja pole osa võtnud, siis olgu vähemalt palk see, mis teeb vahet,» seletab mõisaomanik ja antiiktehnika kollektsionäär Haug.

Haug kuulub nende hulka, kes vähendasid oma pensionit vabatahtlikult veerandi võrra: «Mina ei saa isegi 30 000 kätte!» Samas nendib ta, et võlgade maksmiseks kuluks lisaraha ära.

Eesti Vabariigi Ülemnõukogu XII koosseisu, riigikogu VII ja VIII koosseisu liikmed saavad vastavalt seadusele vanaduspensioni 36 777 krooni (miinus maksud) kuus. Igas kuus kulub Eesti riigil selleks 4,5 miljonit krooni.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles