Liiga seksikas pangatöötaja vallandati

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liiga seksikas pangatöötaja vallandati
Liiga seksikas pangatöötaja vallandati Foto: SCANPIX

USAs New Yorgis asuvas Citibank pangas kaotas töö naine, keda peeti pangatöötaja jaoks liiga seksikaks.

Debrahlee Lorenzana vastu esitasid juhtkonnale kaebuse ta meeskolleegid, kirjutab The New York Times.

Naise kinnitusel kandis ta tööl alati tagasihoidlikku kostüümi, kuid sellegi poolest pidasid meessoost kolleegid teda liigselt seksikaks.

Lorenzana alustas Citibankis äripanganduse spetsialisti ametikohal tööd 2008. aasta septembris.

«Vähe aega pärast tööle palkamist hakkasid Lorenzana ülemused Craig Fisher ja Peter Claibourne ta välimuse kohta nipsakaid ja seksistlikke märkusi tegema,» seisab kohtudokumentides.

Asi läks nii kaugele, et naisel keelati teatud riiete nagu kõrge kaelusega liibuvate džemprite, üle põlve ulatuvate kitsaste seelikute, hästi istuvate rätsepakostüümide ja teiste pangandustöötajale sobivate riiete kandmine. Ta võis tööl olla vaid lohvakates ja ta kehakumerusi mitte näitavates rõivastes.

Lorenzana esitas ülemuste kohta kaebuse panga juhtkonnale, viidates et teised naistöötajad tohivad talle keelatud rõivaesemeid kanda ja neid ei peeta selle tõttu liiga seksikateks.

Samuti keelati naistel kanda kõrge kontsaga kingi, kuna ta jalad tõmbavat liigselt meeste tähelepanu.

Lõpuks palus Lorenzana end mõnda teise selle panga kontorisse üle viia. Juhtkond ta soovile vastu ei tulnud, vaid talt võeti hoopis mõned ülesanded ära, et teda ebakompetentsena näidata.

Lõpuks viidi ta siiski uude kontorisse üle, kuid olukord ei paranenud. Eelmise koha meesülemuste mõju ulatus ka sinna. Lõpuks Citibank vallandas ta.

Lorenzana sõnul oli ta seksuaalse ahistamise ohver.

Citibanki esindaja ei soovinud juhtumit kommenteerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles