Kaili Viidas lahkab värskes monolavastuses skandaalset kunstnikku

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaili Viidas lahkab monolavastuses skandaalset kunstnikku
Kaili Viidas lahkab monolavastuses skandaalset kunstnikku Foto: Erakogu

Sel pühapäeval, 2. märtsil esietendub Endla teari Valges saalis Kaili Viidase monolavastus «Dussaert'i kaasus».

Kaili Viidase monolavastus on ühest vähetuntud  prantsuse kunstnikust Philippe Dussaert’ist (1947-1989) ning tema loomingust, mis omakorda on aluseks ühele üpris kummalisele pretsedendile kunstiloos: skandaal, mis tema viimase teose oksjoni ümber lahvatas, on samaaegselt põnevuslugu ja komöödia.

Sel ajal kui Philippe Dussaert’i loomingu uskumatu lugu 1991. aastal maailmas laineid lõi, joonistas näitleja Kaili Viidas (1984) koolis julge joonega värvilisi pilte. Eestis olid toona käimas hoopis teistsugused suured sündmused, mistõttu on ehk loomulik, et eestlastele on Dussaert’i nimi üpris tundmatu. Kuigi vähemalt üht tema maali võib pidevalt leida erinevate linnade t-särgi poodidest, aga nagu paljude asjadega kord juba on, ei tea keegi selle tuntud teose autorit.

Nüüd räägibki Kaili Viidas Philippe Dussaert’i loo kohalikule vaatajale ära ning uskuge, see lugu alles hämmastab ja naerutab!

Esitaja Kaili Viidas, dramaturg Triinu Ojalo, autor Jacques Mougenot, tõlkija Inge Eller.

Endlas etendused 2., 19. ja 29.03, Tallinnas on sel kevadel  etendused  KUMU auditooriumis 16. ja 17. märtsil.

Piletid Piletimaailmas. Rohkem infot Endla kodulehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles