Kuu liikumisest Veevalajas on praegu ootusärev õhkkond, mida kinnitavad tuntud Eesti inimesed

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edda Paukson
Edda Paukson Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Eile hommikul kell 8.09 suundus meile sõbralik taevakeha Kuu Veevalaja märki, kus ta viibib homme kella 20.35ni. Oodata on üllatusi, ootamatusi, närveldamist, hoiduda tuleks rutiini eest, samas on suurepärane aeg tulevikku investeerimiseks.

Kuna astroloog Edda Pauksoni sõnul mõjutab praegune olukord enim Veevalaja tähemärgis sündinuid, võtamegi mõned kõned tuntud Veevalajatele, et tänase päeva meeleoludest aimu saada.

«Silla keskele viskab selle kivikese, eks ole,» kostab kõigepealt telefoni, kui kõne võtab vastu režissöör Jaanus Nõgisto.

 

Niisiis, kas tunnetate praegu rahutust, ootusärevust, muutlikku ja närvilist õhkkonda? «Ma saan seda hetkel kinnitada, et ootusärevust ja muutlikkust on küllaga, mul on praegu ajaloolise filmi võtted. Kõik sujub sellest hoolimata väga-väga hästi. Praegusel hetkel, kui te helistate, sätin just ühte kaadrit siin valmis. Kõik on täiesti viimase peal! Praegu on Veevalaja ajastu eks ole, kõik toimib!» räägib Nõgisto ja lisab, et ta ei jälgi horoskoope spetsiaalselt ja väga tõsiselt.

 

Veevalajast lavastaja Elmo Nüganen võtab küsimust kuuldes omaks närveldamise. «Nojaa, minul on ärev aeg. See on seotud teatrikooli eriala eksamiga, mida ma pean ette valmistama. Homme on eksam, siis on selge, et on ärev aeg. Loodan, et eksamilt on oodata üllatusi, selleks ju eksameid tehaksegi, et üllatada paremas mõttes, mitte halvemas mõttes,» räägib Nüganen, kes on ka lavakunstikooli õppejõud. «Horoskoopidega ma ei tegele, sealt võib leida nii ühte kui teist, kes tahab, see usub, kes ei taha, see ei usu, sellepärast nüüd sõda pidada pole küll mõtet,» ütleb ta.

 

Veevalaja ajastu või mitte, kuid vesi on juba soe

Ka kunstnik Epp Maria-Kokamägi näeb oma tänases päevas astrololoogilisi tundemärke. «Mu hinges on väga suur ootusärevus, vaatan oma peenraid ja ootan paari roosi, kes ei ole veel oma punast nina peenrast välja lükanud. Ärevus on põues, et kas kõik see, mis möödunud aastal õitses ja kasvas, elas üle selle talve,» räägib Kokamägi oma perekonna talust Sepamaal Pärnu kandis.

 

«Olen terve elu oodanud Veevalaja ajastut ja kuulanud sellesisulisi laule. Ma ei ole aru saanud, kas ta on juba kohal,» märgib Kokamägi pooleldi huumoriga Veevalaja ajastu ja vastava päiksemärgiga seoses.

 

«Tundub, et ei ole, sest elu pidi siis jube heaks minema. Praegu aga kipub mäest alla libisema. Purskavad mäed, orkaanid ja sõjad. Kuidagi pikaks on läinud see üleminek, aga võib-olla see ongi sada aastat?» Tänase ilmaga on Kokamägi aga väga rahul: «Suvi on siin Sepamaal kohal, päike paistab,» ütleb ta ja lisab, et plaanib täna merre ujuma minna.

 

Hea aeg leiutamiseks

See, et loomeinimestel praegu huvitav aeg on, ei üllata astroloog Edda Pauksoni karvavõrdki.

 

«Kuu liikumine Veevalaja märgis teeb tundlikumaks ja mõneti närvilisemaks kõiki inimesi, kuid ka väga uudishimulikuks. Tahetakse olla vabam igasugustest piirangutest. Reeglina tahetakase olla oma aja peremees, need on päevad, kui on väga raske olla 8st 5ni tööl. Sellest minnaksegi tegelikult närviliseks, igasugune rutiinne töö on väga raske kõigile, kuid praegu on suurepärane aeg igasuguseks teadustööks ja leiutustegevuseks. Suurepärane aeg IT-spetsialistidele. Ükskõik, mis on tuleviku suunitlusega tegevus, kõik sobib,» räägib astroloog.

 

«Kõige suurem moment Kuu liikumisel Veevalajas on, et see annab üllatusi ja ootamatusi. Üllatused on need hea maiguga asjad, ootamatused siis halva maiguga asjad, kuidas siis mingile märgile parasjagu seisud on. Sobib ka sotsiaalprobleemidega tegelemine. Inimesed võivad käituda ka endale ettearvamatult. Nad lähevad mässumeelseks siis, kui neid piiratakse,» kirjeldab Paukson praegust tähtede seisu. Tavalisest suuremat inspiratsiooni pakub inimestele ka Kuu liikumine Kalades, mis ongi järgmine seis pärast Veevalaja oma.

 

 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles