Lase kaladel end kauniks näksida!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Garra rufa’d tõstavad tuju: kalateraapia salong asub Arigato spordiklubis.
Garra rufa’d tõstavad tuju: kalateraapia salong asub Arigato spordiklubis. Foto: Mihkel Maripuu

Kala- ehk ihtüoteraapia on ainulaadne lõõgastav protseduur, mille käigus doktorkalad (Garra rufa) puhastavad, koorivad ja masseerivad oma igemetega lutsides inimese nahka.

Kalateraapia parandab ja kiirendab naha verevarustust ja naharakkude uuenemist, tervendab kuiva, lõhedega nahka ja pakub leevendust psoriaasi korral, selgitab Dr Fischi kalateraapia maaletooja Sandra Põldmets.

«Doktorkalad, kes kuuluvad karpkalalaste (Cyprinidae) sugukonda, on levinud Lähis-Idas, Tigrise ja Eufrati jões ja Türgis Kangali kuumaveeallikates,» räägib Põldmets. «Sada aastat tagasi avastasid sealsed suplejad, et doktorkaladel, kes on hambutud ja toituvad surnud naharakkudest, on hea toime nahale.

Meie kalad on aretatud Austrias. Kalateraapia on levinud Aasias ja Põhja-Ameerikas, viimasel ajal ka Euroopas. Põhja-Euroopas oleme meie esimesed.»

35 minutit kestev protseduur toimub spetsiaalses 320- või 500-liitrises vannis, kus 33–35-kraadises vees ujub umbes paarsada doktorkala.

Kalad mudivad inimest üle keha ja nende näkitsemine toimib kui massaaž, mis paneb vere käima ja võib esialgu pisut kõditada, aga kõik kümblejad on mõne minutiga harjunud ning kõnelnud seejärel saabunud mõnutundest.

Kalad rahustavad nahka ja niisutavad seda oma süljega, pärast vanni valdab keha rammestus, justkui oleks massaažis käidud. Tegelikult masseeritaksegi keha pärast vanni loodusliku kehakreemiga.

«Kalateraapiat pakume iluteenusena, kuid oleme tänavu alustanud sellega ka psoriaasi ravi,» mainib Põldmets.

Kalateraapia salong asub Arigato spordiklubis Tallinnas Rannamõisa tee 3.


Telefon: 658 0486
E-post: info@kalateraapia.ee
www.kalateraapia.ee


Salong on avatud vastavalt klientidele:

E-N 10.00-21.00
R 10.00-20.00
L: 10.00-17.00

Vajalik on eelregistreerimine!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles