Rakveres saab autodega proovida vigursõitu

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakveres toimub vigursõidusarja osavõistlus “Kaitslik autojuht”.
Rakveres toimub vigursõidusarja osavõistlus “Kaitslik autojuht”. Foto: Eesti Autokoolide Liit

Pühapäeval, 6. juunil toimub Rakvere ARKi eksamiplatsil Eesti Autokoolide Liidu ja Eesti Autospordi Liidu vigursõidusarja osavõistlus “Kaitslik autojuht”.

Võistlusel saavad juhiloa omanikud end proovile panna liiklusteooria testi lahendamisel ja sõidus, mis nõuab head autotunnetust, täpsust, sujuvust ja korrektsust. Kiirus ei ole tähtis.


Seni on vigursõitu tehtud Pärnus ja Tallinnas. Võisteldakse kolmes vanuserühmas: 16-25-, 26-54- ja 55aastased ja vanemad. Iga vanuserühma kolm parimat saavad endale auhinnaks kinkekaardi väärtuses 1500, 1000 või 500 krooni, mille eest on võimalik end autokoolis koolitada.

Võistluse alguses antakse igale võistlejale 100 punkti, millest hakatakse lahutama teooriatesti miinuspunke - iga vale vastus annab ühe miinuspunkti - ning seejärel lahutatakse ka sõidutestil tehtud vigade eest saadud miinuspunktid. Kellel jääb alles kõige rohkem punkte, see on oma vanuserühma võitja.

Võistlusele saab registreerida samal päeval kohapeal alates kella 9 võis siis internetis aadressil www.autosport.ee/rallyreg.

Võistlustega tehakse algust pühapäeval kell 10. Mis on kaitslik autojuhtimine, seda saab uurida autokoolide liidu kodulehelt www.autokoolideliit.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles