Vändra tähistab oma esmamainimist

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vändra kirik.
Vändra kirik. Foto: HENN SOODLA/PRNPM/EMF

Tänavu möödub 495 aastat Vändra esmamainimisest, 65aastaseks saab Vändra alev ja 20aastaseks omavalitsus. Seda tähistatakse reedel algavatel Vändra päevadel.

Reedel, 4. juunil kell 18 astuvad Vändra kirikus ja Kirikumäel tervitustega üles Hobikoor, valla naiskoor, ansambel Linnutaja. Ajaloolist meenutust pakuvad taas ellu ärganud Lydia Koidula ja Johann Voldemar Jannsen.

Kell 20 näeb alevi kultuurimajas Vändra näitetrupi esituses Mai Talvesti kolmevaatuselist näidendit “Varrud”.

Laupäeval, 5. juunil kell 10 algab Vändra pargis kohalike talumeeste, ettevõtjate ja käsitöömeistrite laat, kus platsimaksu ei ole ning kuhu kõik on oodatud oma käsitööd, aiasaadusi ja toodangut müüma.

Samal ajal toimub Koidula sünnikohas luulehuviliste kohtumine Vändrast pärit Elle Eha-Arega. Kultuurimaja väikeses saalis on avatud kunstinäitus.

Kell 11 tutvustab Inna Antsov Vändra raamatukogu kaminasaalis 19.-20. sajandi Vändra mustrikirju. Ekspositsioonitoas näeb Silvi Aasa ja Maimu Tui koostatud väljapanekut “Linavabriku ja vaibavabriku lugu”.

Keskpäeval tegeleb ja joonistab Merilin Tõnisoja lastega Vändra pargis.

Kell 14 algavad staadioni juures jõukatsumised spordis. Võisteldakse rulluisutamises, naisekärutamises, rennipallis ja muus.

Kell 16 algab lemmikloomade kokkutulek Vändra pargis.

Kell 20 on Vändra jõe ääres veepidu, mis on meenutus kunagistest alevi veepidudest, millest võtavad osa Neptun, vee- ja rahvatantsijad. Päev lõpeb tantsuga Vändra pargis ansambli saatel.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles