«Reisipalavik» rändab pühapäeval Gruusiasse

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harry Lahtein
Harry Lahtein Foto: Urmo Soonvald / SLO/ Scanpix

Raadio 2-e saade «Reisipalavik» rändab sel pühapäeval kell 14 ülemaailmse tähelepanu tulipunkti, Gruusiasse. Ülevaate kohalikust elust, kultuurist ja inimestest, samuti praegusest kriitilisest olukorrast teeb Eesti endine asjur Gruusias Harry Lahtein.



Gruusias elanud, töötanud ja seda oma teiseks kodumaaks pidav Harry Lahtein annab raadiokuulajale hea ülevaate Gruusia külalislahketest ja temperamentsetest inimestest, nende elustiilist ja mõtteviisist.



Juttu tuleb muu hulgas traditsioonilisest suurejoonelisest pidusöögist supra ja toostikultuurist, sealsetest vaatamisväärsustest ja kaunitest paikadest, väävlisaunadest ja koobaslinnadest, liiklusest ja korruptsioonist, kultuurist ja religioonist ning paljust muust Gruusiale iseloomulikust. Lisaks pilguheit praegusele keerulisele olukorrale.



Harry Lahthein kirjeldab saates käimasolevat Venemaa agressiooni ja võimumänge: «Seda mängu vaadates me näeme, et 21. sajandil funktsioneerib siin riik, kes käitub 19. sajandi mängureeglite järgi. Ja ta ei saa aru, miks ülejäänud maailm sellele viltu vaatab. Vene meedia- ja propagandasüsteem on loonud libareaalsuse ja nad ise siiralt usuvad sellesse,» ütleb Lahtein.



Varasemad "Reisipalaviku" rännakuid saad kuulata

siit

.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles