Homme leiab aset viikingite apokalüpsis?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Homme leiab aset viikingite apokalüpsis?
Homme leiab aset viikingite apokalüpsis? Foto: SCANPIX

Viikingite mütoloogia kohaselt leiab homme 22. veebruaril aset apokalüpsis, milles jumalad kaasa arvatud Thor, Odin ja Loki peavad vaenlastega nagu tulehiiglased maailmalõpu lahingu ning maa vajub pärast seda ookeani.

See ennustus põhineb iidsel mütoloogial, mille kohaselt saabub Ragnarök, edastab foxnews.com.

Apokalüptilises lahingus ei hävine mitte vaid sõdalased, vaid kogu olemasolev. Pärast nende surma algab uus elutsükkel ja toimub uuestisünd.

See toimub siis, kui järjest on olnud kolm väga külma talve, mille vahel ei ole olnud soojemaid perioode.

Asjatundjate sõnul on Euroopas olnud viimastel aastatel üsna külmad talved ja võrdlemisi jahedad suved.

Briti saartel on otsene seos viikingitega ning sealses viikingite keskuses Jorvikis toimub igal aastal viikingifestival.

Festivali organiseerijad on oma kodulehel lugenud «viimsepäeva» saabumist. 100 päeva Ragnarökini käivitus 15. novembril 2013.

«Ragnarök on viikingite mütoloogias tähtsal kohal. Selles jumalad võitlevad, surevad ja taassünnivad. Tegemist on sündmusega, milles on palju kuulsaid mütoloogilisi tegelasi,» edastati.

Viikingid pidasid lahingus suremist pühaks ja imetlusväärseks.

Ragnarök koosneb vanaskandinaavia sõnadest «ragna» ehk jumalad ja «rök» ehk saatus. Kokku tähendab see «jumalate saatus».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles