Õngitsejatel jagub võistlusi Pandivere päevadest linnade suvemängudeni

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalapüügivõistlus "Rakvere koger 2009" eelmisel aastal.
Kalapüügivõistlus "Rakvere koger 2009" eelmisel aastal. Foto: Eva Klaas

Juunis on Rakveres ja Lääne-Virumaal tulemas ridamisi mitu õngitsemisvõistlust.

Esmakordselt Pandivere päevade 23aastase ajaloo jooksul toimub Pandivere päevade raames kalapüügivõistlus “Pandivere Triibu 2010”. Õngitsemisvõistluse korraldavad Nõmme Veskijärvel 6. juunil Väike-Maarja vald ja Rakvere spordikeskus.

Püüda võib ühe ujukõngega (ritv, jõhv, raskus ja üks konks), harrastuspüügi õiguse eest tasunutel võib õngel peal olla ka rull. Söödastamisel ei kasutata eluskalu.

Arvesse lähevad kõik püütud kalad, eriauhinnad suurimatele ahvenatele ehk triibudele.

Rakvere linna päeevadel korraldab Rakvere spordikeskus viiendat korda toreda kalapüügivõistluse ja seda ikka täiesti Rakvere linna keskel, spordikeskuse staadioni kõrval asuval Silla tänava tiigil.

“Rakvere Koger 2010” osalejateks on oodatud kõik, kel vähegi soovi ja viitsimist 12. juunil kohale ilmuda.

Allan Jaakus Rakvere spordikeskusest rääkis, et tiiki on puhastatud, kuid kalad jäid kõik alles, madala veeseisu ajal oli näha ka palju särgi, kes on samuti kaalus kosunud.

“Lisaks lasime eelmisel sügisel tiiki juurde 200 peaaegu kilost karpkala ning 80 samasuurt linaskit, mis üritusele veelgi vürtsi juurde annab,” lausus Jaakus.

Kalapüük toimub tavalise käsiõngega. Võitjaks osutub see, kelle kalade kogus ja kaal annavad kõige rohkem punkte.

Näiteks 50ne grammine koger annab 5 + 1 = 6 punkti (iga 10 grammi annab ühe punkti). Auhinnalaud on rikkalik. Uued auhindadeks mõeldud õngeridvad ootavad omanikke nii meeste, naiste kui ka noorte klassis, ka suurima kala püüdja läheb meenega koju. Lisaks veel loosiauhinnad.

Staadioni juures asuv tiik on eelkõige täis luukaritsaid. Need väikesed kalakesed eriti süüa ei kõlba, aga püüda on neid põnev, samas tekitavad võistlusmomenti.

Eesti linnade suvemängude raames peetakse Silla tn tiigil 26. juunil maha kalapüügivõistlus “Rakvere karp 2010”.

Püügivahendiks on õngeritv pikkusega kuni 9 meetrit, vastava pikkusega tamiil, üks ujuk, raskused ja üks üheharuline konks. Rulliõngega püük ei ole lubatud, samuti libiseva ujuki kasutamine (välja arvatud harrastuskalapüügi tasu maksnutel isikutel).

Õngesöödaks võib kasutada usse, tõuke ja teisi looduslikke söötasid, välja arvatud elus- ja surnud kala. Keelatud on kunstsöödad ja mehhaanilised söödad. Peibutussöödal ei ole piiranguid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles