Tulevane Rootsi prints saab ka tiitli Tema Kuninglik Kõrgus

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi kroonprintsess Victoria ja ta kihlatu Daniel Westling
Rootsi kroonprintsess Victoria ja ta kihlatu Daniel Westling Foto: SCANPIX

Rootsi kuningliku perekonna esindaja kinnitusel saab kroonprintsess Victoria kihlatu Daniel Westling endale lisaks printsi tiitlike ka tiitli Tema Kuninglik Kõrgus.

Tiitlid jõustuvad 19. juunil, mil Victoria ja Daniel abielluvad, kirjutab The Local.

Printsessi kihlatu tiitlid on veel Rootsi prints ja Västergötlandi hertsog.

Daniel Westlingi tiitlid annavad talle sama staatuse, mis on Rootsi kuningliku perekonna liikmetel prints Carl Philipil, printsess Madeleine`il ja printsess Lilianil.

Kuningliku perekonna teised liikmed, näiteks kuninga õed Margaretha, Desirée ja Christina kaotasid oma tiitli kodanlastega abielludes.

Printsess Victoriast saab tulevikus kuninganna. Viimati oli kuninganna Rootsi troonil 18. sajandil. Kuninganna Ulrika Eleonora valitses 1718 – 1741, olles esialgu regent, hiljem aga kaasvalitseja.

Teistes Euroopa kuninglikes suguvõsades on kuningannade või naissoost troonipärijate abikaasad saanud alati tiitli Tema Kuninglik Kõrgus. Neid tiitleid kannavad näiteks Taani kuninganna abikaasa prints Henrik ja Briti kuninganna abikaasa prints Phillip.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles