Näituse „Mees ja naine" avab peeglimees

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stanislav Muller – peeglimees.
Stanislav Muller – peeglimees. Foto: Pärnu uue kunsti muuseum

Laupäeval, 5. juunil kell viis õhtul öeldakse Pärnu uue kunsti muuseumis ilusaid tervitussõnu XVII rahvusvahelisele aktinäitusele „Mees ja naine”, mille teema on „Tugevad tunded, haprad suhted”.

„ Tõeline armastus sünnib ju läbi tuliste tunnete, kuid kestab ainult siis, kui armunud oskavad hoida oma suhet nagu õrna aaret. Ja kas mitte klaas pole just see materjal, milles meie näituse peamõte tänu paljudele andekatele kunstnikele kõige paremini väljendub?” kirjutab Mark Soosaar väljapanekut tutvustavas pressiteates. „Kui nii, siis oleme jõudnud materjalini, mis sünnib kõrgel kiretemeperatuuril ning kestab hoolikal hoidmisel tuhandeid aastaid. Materjalini, milles on sulandunud ülimalt tugevad tunded ning milles sõnum võib õrnal hoidmisel kesta palju kauem kui inimelu.”

Kuigi sellesuvise aktinäituse pearõhk on klaasikunstil, on väljapanekul eksponeeritud ka Rootsis elava vene kujuri Viktor Kornejevi puuskulptuurid, iraani taiduri Fateme Goshehi aktimaalid, soome kunstnike Matti Kalkamo ning Heli Rühaneni pronks- ja nahkskulptuurid, itaallase Federico Tinelli aktivideo, eesti kunstnike Silva Eheri ja Mara maalid ning Arvo Iho aktifotod.

Tänavuse aktinäituse ehteks on siiski Euroopa kunstitähed Mari Meszaros (Ungari-Holland), Mark Angus (Inglismaa), Stanislav ja Radka Muller (Tšehhi), Inguna Audere (Läti).

Eesti klaasikunsti esindavad Ivo Lill, Rait Prääts, Piret Ellamaa, Kristiina Uslar, Kairit Annus, Kai Koppel, Kairi Roolaht-Orgussaar, Liisi Napp, Sofi Aršas, Tiia Poldmets, Pärnu oma mees, Endla direktor Ain Roost.

 Näituse avamisele on oodata peeglimees Stanislav Mullerit: Tšehhi skulptor on oma hõbedase 35 kilo kaaluva ülikonnaga pimestanud kunstisõprade silmi paljudes maades.

Tänavune „Mees ja naine” jääb vaadata kogu suveks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles