Simple Sessionil võistleb ainsa naisena maailma hetke juhtiv naisrulataja Leticia Bufoni

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leticia Bufoni
Leticia Bufoni Foto: promo

22. - 23. veebruarini Saku Suurhallis toimuval Simple Sessionil asub enam kui 180 noore mehe seas ainsa õrnema soo esindajana võistlema kahekordne X-Gamesi kuldmedalist, hetke juhtiv naisrulataja maailmas, 20-aastane brasiillanna Leticia Bufoni. Tegemist on esimese korraga, kui naissõitja asub Simple Sessioni meeste klassis võistlema.

Sao Paulost pärit, kuid nüüd Kalifornias elava Bufoni tähelepanuväärsem võistlusajalugu ulatub aastasse 2007, mil ta oli kõigest 14-aastane. Järgnesid kõrged kohad maailma ühel nimekaimal rulavõistlustel Tampa Am ning esikohad Maloof Money Cupil 2009 ja 2010. Kui aastal 2009 jäi Leticia X-Gamesi naiste rula tänavasõidus kuuendale kohale, siis 2012. aastal võitis ta Los Angeleses toimunud X-Gamesi etapil juba hõbeda, läinud aastal aga lausa kaks X-Gamesi esikohta.

Läinud laupäeval pärjati Leticia kõrvuti olümpiasuusataja Lindsey Vonniga Santa Monicas toimunud Cartoon Networki iga-aastasel auhinnagal Hall of Fame Awards sportlastele mõeldud GAME auhinnaga, mis selgus rahvahääletusel, millel osales 100 miljonit inimest.

Teiste seas tuleb tal Simple Sessionil rinda pista teiste X-Gamesi tšempionide ja maailma tippsõitjatega nagu Ryan Sheckler (USA), Ryan Decenzo (CAN), Greg Lutzka (USA) ja Ryo Sejiri (JPN). Võistlustel osaleb hetkeseisuga kokku 188 valitud võistlejat 33st riigist üle maailma: 78 rulatajat ning 110 BMX-ratturit.

Nagu enamikel spordialadel, on ka rulas ja BMXis reeglina eraldi võistluskategooriad. Tüdrukute võistlusklassid ei ole võõrad ka Simple Sessionil: aastal 2006 toimus kõrvuti põhivõistlustega tüdrukute rulavõistlus ning aastatel 2011 ja 2012 Sister Sessioni nimeline naiste BMX-võistlus.

Simple Session läheb lahti juba homme, kui võistlustele tehakse kaks päeva soojendust ning proovitakse Saku Suurhalli ehitatud hiiglaslikku võistlusparki. Võistlused lähevad lahti laupäeval ja pühapäeval, 22. ja 23. veebruaril: esimesel päeval kvalifikatsioonid ning teisel päeval finaalid. Pärast võistlusi, 24. veebruaril on Saku Suurhalli rajatav hiiglaslik ning vaid üheks korraks ehitatud võistluspark avatud kõikidele huvilistele.

Simple Session sai alguse aastal 2000 Tartus ning on pärast 2004. aastal Saku Suurhalli kolimist kasvanud üheks maailma ekstreemspordikalendri oodatumaks ja kajastatumaks võistluseks. Igal aastal kajastavad võistlust erialaväljaanded kõikjal maailmas, lisaks on saated ja saatelõigud võistlustest jõudnud telekanalite Extreme Sports Channel, Eurosport, ESPN, Fuel TV, Fox Sports ja MTV eetrisse.

Eelmüügipiletid hinnaga 29 eurot on müügil Ticketpro internetipoes.

Simple Sessioni esitleja on Nestlé Lion. Live-ülekande partnerid on Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse Turismiarenduskeskus ja Red Bull Media House.

Simple Session 14 võistlejate nimekirja, programmi ja uudistega saab kursis püsida Simple Sessioni kodulehel, Facebookis ja Twitteris.

Leticia Bufoni fännileht Facebookis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles