Eesti oma ekstreemiolümpia Simple Session tuleb juba sel nädalavahetusel

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SIMPLE SESSION 2013 I päev
SIMPLE SESSION 2013 I päev Foto: Jelena Rudi

22. - 23. veebruarini toimub Tallinnas Saku Suurhallis 14. korda Euroopa suurim ning maailma üks vaadatumaid ja rahvusvahelisemaid rula- ja trikirattavõistlusi Simple Session.

Võistlustel osaleb hetkeseisuga kokku 188 valitud võistlejat 33st riigist üle maailma: 78 rulatajat ning 110 BMX-ratturit. Ühtede nimekaimate võistlejatena asuvad BMXis mõõtu võtma Garrett Reynolds (USA), Dan Lacey (GBR), Kevin Peraza (MEX), Drew Bezanson (CAN), Michael Beran (CZE) ja Bruno Hoffman (GER). Rulatajatest Ryan Sheckler (USA), Ryan Decenzo (CAN), Greg Lutzka (USA), Micky Pappa (CAN) ja Ryo Sejiri (JPN).

Kõrvuti maailma nimekaimate tippvõistlejate ja tõusvate tähtedega pääsevad võistlema ka parimad Põhja- ning Baltimaade sõitjad, kes on oma pääsme stardilisti lunastanud läbi kvalifikatsioonivõistluste tulemuste, mis toimuvad tänaseks peale Eesti juba kuues riigis: Rootsis, Soomes, Venemaal, Lätis, Leedus ja Poolas.

Eestlastest asuvad rulasõidus võistlema 13 parimat eelvõistlustel kvalifitseerunud sõitjat: Egbert Pahhomov, Nils-Eerik Vesberg, Kristo Õismets, Kristjan Eier, Sergei Zorin, Raul Urberg, Rain Lindemann, Tim Prozorov, Toomas Seppänen, Kristjan Prik, Aleksandr Tubin, Sergei Semitsev ja Romario Siimer. BMXis lähevad platsile 12 Eesti parimat trikiratturit: Silver Soonik, Enrico Orobko, Rain Robert Randväli, Taavi Tarmas, Kaarel Pütsep, Talis Viirpalu, Kristjan Aasmäe, Erik Orgo, Oliver Kurbas, Joosep Nilk, Rasmus Paimre ja Andres Lainevool.

Nagu igal aastal, on ka sel korral Simple Sessioni keskmes unikaalne ja massiivne võistluspark, mille disainis taas tunnustatud disainer Nate Wessel, kelle käe all valmivad ka suurvõistluste X-Games ja ekstreemspordimeka Woodward väljakud.

Võistlejate ja publiku meeleolu hoiavad taas üleval BMXi päevajuhid-kommentaatorid Zack "Catfish" Yankush ja Darryl Nau ning skeidis Dave "Double D" Duncan ja Tim O'Connor.

Kogu võistlus on täismahus jälgitav Simple Sessioni toodetava HD-veebiülekande vahendusel võistluse kodulehel session.ee, finaale kannab üle ka RedBull.tv. Läinud aastal vaatas Simple Sessionit üle miljoni inimese ning Simple Sessioni live-ülekanne jõudis esimese spordiülekandena Euroopas 50 miljoni kasutajaga XBOXi konsooli.

Simple Sessioni võistlustele eelnevad kaks treeningpäeva (20. ja 21. veebruar). Võistlused toimuvad laupäeval ja pühapäeval, 22. ja 23. veebruaril: esimesel päeval kvalifikatsioonid ning teisel päeval finaalid. Pärast võistlusi, 24. veebruaril on Saku Suurhalli rajatav hiiglaslik ning vaid üheks korraks ehitatud võistluspark avatud kõikidele huvilistele. Täpne ajakava: http://www.session.ee/2014/schedule/

Simple Session sai alguse aastal 2000 Tartus ning on pärast 2004. aastal Saku Suurhalli kolimist kasvanud üheks maailma ekstreemspordikalendri oodatumaks ja kajastatumaks võistluseks. Igal aastal kajastavad võistlust erialaväljaanded kõikjal maailmas, lisaks on saated ja saatelõigud võistlustest jõudnud telekanalite Extreme Sports Channel, Eurosport, ESPN, Fuel TV, Fox Sports ja MTV eetrisse.

Eelmüügipiletid hinnaga 29 eurot on müügil Ticketpro internetipoes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles