Kontserdid jõuavad koduvallast välja

, avalike suhete spetsialist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suure-Jaani muusikapeol on üles astunud ka Sven Grünberg (vasakul).
Suure-Jaani muusikapeol on üles astunud ka Sven Grünberg (vasakul). Foto: Sille Annuk

17. juunil avatakse Suure-Jaani muusikafestival, mis ulatub oma valla piiridest kaugemale.


Kunagi varem ei ole muusikapeol olnud nii palju kontserte väljaspool Suure-Jaani valda. Naljatamisi on isegi öeldud, et festival algab ERSO tallinlastele esitlemisega, sest orkestri esimene festivalikontsert korraldatakse Tallinnas Vabaduse väljaku maa-aluses parklas.

Järgmisel päeval, 14. juunil tuleb esindusorkester sama kavaga Suure-Jaani gümnaasiumi suurde saali. Kontsert on pühendatud küüditamise aastapäevale ja kõik ränga Siberi teekonna läbi teinud palutakse kuulama tasuta.
Väljaspool oma valda on kontserdid veel Kõpu ja Vändra kirikus ning Leppoja talus Kanakülas Pärnumaal.

Muusikaakadeemia ooperistuudio kontsertetendus on Olustvere mõisas.
Üks lõunatund on sel aastal kiriku orelirõdul, sest esitlemisele tuleb pillide kuningas orel. Seda tutvustab festivali kunstiline juht, oreliprofessor Andres Uibo. Kohvikus Arturi Juures saab lõunatundidel kuulata Peeter Sauli, Erkki-Sven Tüüri ja Jaan-Eik Tulvet.

Kui ilmad vähegi lubavad, saab tänavu jälle Lõhavere linnamäel muusikat kuulata. Kavaga «Mägede hääl» on laval ansambel Mahavok ja Kare Kauks, lisaks Lenna Kuurma, Marten Kuningas ja Leegitsev Sidrun. Kõige mõnusam on kohale sõita jalgrattaga, sest nii pääseb kontserdipaigale üsna lähedale. Ratastele on valvega hoidla.

Suure-Jaani gümnaasiumi hea akustikaga suures saalis on lisaks ERSO kontserdile kolme vene basso profundo kontsert ning Robert Annuse lavastatud kontsertetendus «Chopin, Georges Sand ja koreograafia». Üles astuvad näitlejad, balletitantsijad ja itaalia pianist Francesco Attesti.

Õigeusu kirikus kohtuvad kaks maailma. Kontserdil «Ida ja Lääs» astuvad kuulajate ette Orthodox Singers ja Vox Clamantis Jaan-Eik Tulve juhatusel.
Suure-Jaani Ristija Johannese kirikus saab kuulata Tallinna kammerorkestrit, meditatsioonikontserti löökpillidel ja «Jaanijazzi».

Kirikus on seekord organistide võistlus.

Tänavuse päikesetõusukontserdi solist on viiuldaja Arvo Leibur, vahetekste loeb Raivo Järvi. Esitusele tulevad Antonio Vivaldi «Aastaajad», Mart Saare looming ja traditsioonilisena Edvard Griegi «Hommikumeeleolu».

Ummikute vältimiseks soovitame kontserdile sõita bussiga, mis väljub Suure-Jaani keskväljakult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles