Maapähklivõi - sinu väike abimees dieeditamisel

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maapähklivõi - sinu väike abimees dieeditamisel
Maapähklivõi - sinu väike abimees dieeditamisel Foto: kehatrimmi.ee

Kui oled maiustanud kommide, küpsiste, šokolaadide, kookidega ning tundnud süümepiinu, siis kehatrimmi.ee`l on sulle lahendus. Selleks on maapähklivõi, mille maiustamisel on isegi kasulikud pooled!


Maapähklivõi aitab alandada kaalu:

Öelda, et maapähklivõi on dieettoit 650 kilokalorsusega 100g kohta, võib tunduda mõistusevastane. Aga maapähklivõi sisaldab palju kiudaineid ja palju valke, tänu millele püsib täiskõhutunne pikemaajaliselt ja tänu sellele sööd sa üleüldiselt päeva peale vähem. Võta üks lusikatäis ja naudi, see aitab ära hoida söömishullustused ja lihtsam on sul püsida dieedigraafikus.

Selles on palju kasulikke toitaineid:

Ühes kuhjaga teelusikas on juba 3mg võimsat antioksüdanti E-vitamiini, 49 mg luude ehitusmaterjali magneesiumi, 208 mg lihaste paremaks funktsioneerimiseks kaaliumi ja 0,17 mg väga vajalikku B6-vitamiini.

Uuringud näitavad, et süües maapähklivõid väheneb südamehaiguste risk, diebeedi- ja krooniliste haiguste teke. Ühes uuringus, mis avaldati Journal of the American Medical Association lehel, leiti, et  umbes 30g pähkleid või (üks kuhjaga teelusikas) maapähklivõid päevas vähendab võimalust haigestuda diabeeti ligi 30 protsenti!

Koosneb headest rasvadest:

Maapähklivõi on pilgeni täis südamele tervislikke monoküllastumata rasvasid. Uuringud on näidanud, et inimestel, kes tarbisid rohkelt monoküllastumata rasvhappeid, oli rasvaprotsent väiksem kui neil, kes tarbisid rohkelt süsivesikuid või küllastunud rasvhappeid. Kui sa arvad, et ostes vähese rasvasisaldusega maapähklivõid ja  arvad, et see on kasulikum (enamik siiski arvab veel, et light-tooted on head), siis sa eksid rängalt!

Tavaliselt on nii, et kui on rasva vähendatud, siis selle võrra on suurendatud süsivesikute kogust ja üldkokkuvõttes kaotad sa vitamiinide ja mineraalide arvelt ning lisaks su keharasvaprotsent võib tänu liigsetele süsivesikutele tõusta!

Mõnusat limpsimist!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles