Galerii: Gustav Adolfi Gümnaasium tegi kummarduse Pink Floydile

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeval, 29. mail esinesid Gustav Adolfi Gümnaasiumi õpilased Pink Floyd tribuut kontserdiga - albumitelt The Dark Side of the Moon, P.U.L.S.E, The Wall. Tegemist oli Pink Floydi tribuutkontserdiga GAG võtmes (PFG).

Ürituse näol oli tegemist projektiga, milles GAGi õpilased interpreteerisid Pink Floydi. Kaasatud oli ka GAGi poistekoor.

PFG on Pink Floydi muusikalisel materjalil põhinev muusikaline lavastus, kus väljendusvahendiks on inimesed. Muusika, vokaal, lavastatud liikumine ning vana kool oma loo ja legendidega. Lavaruumina oli kasutuses loomulikult ka keskaegne linnamüür, millel oli kontserdis oluline roll.

PFG etendused 2010. ja 2011. aastal:

Aastal 2010 - kontsert Tallinna Vanalinnas linnamüüri ääres, GAGi hoovis.

2011. aastal aga Kultuuripealinn 2011 sündmuste haardele ja mastaapsusele vormindatuna - valmistatakse demomaterjal, mida hakatakse nii Eestis, kui ka Euroopas tutvustama eesmärgiga, et 2011. aastal lavastada sama muusikaline lavastus rahvusvahelisena.

Korraldatakse konkurss Euroopa koolinoorte seas, mille tulemusel valmistavad ette ühiseks rahvusvaheliseks muusikaliseks etenduseks neli kuni kuus Euroopa riigi kooli, võttes enda peale etendusest teatud kindla mooduli, mis sõlmitakse ühtseks tervikuks Tallinnas 2011. aastal.
 
Sündmus pälvib kindlasti Euroopas kõlapinda ning on heaks tutvustuseks Tallinnale ja Eestile!

Erikülalisena astus kontserdil üles ka laulja Vaiko Eplik.
 
Pink Floydi interpreteerisid Gustav Adolfi Gümnaasiumi õpilased ja külalised.
Lauljad:
-      Tanel Lass (külalisena, Kuristiku Gümnaasiumi 12. kl)
-      Norman Salumäe (12d)
-      Kaspar Tambur (10d)
-      Kristiina Pruul (12d)
-      Anne Liis Puhk (10c)
-      Susann-Marell Turi (12a)
-      Martin Paju (9c)
-      Henri-Andreas Vaiksoo (9a)
-    Silvia Käsk (8a)
-    Gustav Adolfi Gümnaasiumi poistekoor (dirigent Ly Tammerik)

Direktori bänd koosseisus:
-      Rauno Laikjõe (11a) – kitarr
-      Manuel Vulp (11a) – kitarr
-      Kaspar Tambur (10d) – klahvpillid
-      Rasmus Õisma (7c) - klahvpillid
-      Martin Petermann (11a) – löökriistad
-      Hans Kristjan Pikani (11a) – löökriistad
-      Martin Kuusk (12d) – saksofon
-   Hendrik Agur – basskitarr

Lisaks olid olulisteks abilisteks kontserdil:

Mari-Liis Pruul(TÜ) – lavalise liikumise seade ja lavakujundus; Jane Rauk(12c) – tants; Silja Vurma(12a), Sylvia Tammerik(12a) ja Anna-Maria Kaljuvee (12a) – lavaline liikumine
 

GAG direktor Hendrik Agur: Olen kõigi meie projektis osalenud õpilaste üle uhke ja õnnelik! Siiralt. Saime hakkama – tegime ära! Kogu esimese kontserdijärgse päeva jooksul on saabunud positiivset tagasisidet. See, mis oleme teinud, on saavutus, mis väärib tunnustust ja kindlasti on see meile kõigile meeldivaks mälestuseks kogu eluks.

Tunnustavaid sõnu on tulnud nii vanematelt, meie koolitöötajatelt, vilistlastelt, kui ka kolleegidelt teistest koolidest.

 

Mõned muusika- kultuuri- ja ühiskondlikus elus meie jaoks kaalukat sõna omavate inimeste hinnangud, kes viibisid meie kontserdil:

Mati Lukk - ERSO kontrabassirühma kontsertmeister, kontrabassimängija ja õppejõud EMA-s, GAG lapsevanem arvas, et õpilaste kohta professionaalne musitseerimine ja vägev show. Helindamises oli puudujääke. Tunda oli, et helimehega ei olnud piisavalt eelnevat koostööd. Ootamatute kohtade ajal, kus tuli uus solist või pill sisse, ei leidnud helimees teda kohe üles. Nii läks saksofoni soolo kaduma esimeses loos „Shine on you Crazy Diamond“.

Sven Kreek - Tallinna Haridusamet: „Olen keeletu, vägev, võimas, tublid!  Tulin spetsiaalselt, sest Pink Floyd on mu lemmik. Arvasin eelnevalt, et noh õpilased mängivad ja tore kuulata... Aga see mis te tegite, ületas kõik ootused.“

Allan Martinson - Gustav Adolfi Sihtasutuse nõukogu esimees, GAG  vilistlane ja lapsevanem: „Super!“

Ivo Valter - GAG hoolekogu esimees, GAG vilistlane ja lapsevanem: „Väga-väga hästi tehtud, uskumatu…!“

Mart Kuurme – Tallinna Reaalkooli füüsikaõpetaja ja endine Fiks`i klahvpillimängija: „Suur aitäh! Vägev! Üle hulga aja sai mu hing seda, mida tahtis. Encore!“

Vaiko Eplik: „Oli igati meeldiv ülesastumine. Olles samu laule Ulthima Thulega mänginud, julgen väita, et noortega oli isegi parem, minek oli parem.“


 
See oli Gustav Adolfi Gümnaasiumi kummardus Pink Floydile ja kingitus linnarahvale!

 
 

Toetajad: R Music, Kanal 2, Tallinna Kesklinna Valitsus, Tallinna Haridusamet, Gustav Adolfi Sihtasutus, Gustav Adolfi Arenduskoda, Gustav Adolfi Muusikakool, Nuku- ja Noorsooteater, Event Center, Helix Stuudio, elu24

Annetused lähevad Gustav Adolfi Gümnaasiumi aulasse, Mederi saali, kontsertkalveri Steinway & Sons ostmiseks.

Vaata mahukat pildigaleriid!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles