Matsalu kutsub matkajaist muusikasõpru

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hanedele, nsgu paljudele teistele linnulikidele, on Matsalu idealne pesitsuspaik.
Hanedele, nsgu paljudele teistele linnulikidele, on Matsalu idealne pesitsuspaik. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Laupäeval, 5. juunil tuleb Matsalu rahvuspargis päev täis matkamist, mida, nagu ennevanasti tavatseti öelda, kroonib kunstimeistrite kontsert.

Matka- ja muusikapäev saab hakatuse kogunemisest Penijõe mõisa, kust lähtuvad kõik matka- ja reisirajad.

Jalgsi rahvusapargi avastajatele on Penijõel neli eri raskusastmega marsruuti: kaks kolme kilomeetri pikkust, üks kuue- ja üks seitsmekilomeetrine rada. Kõik need viivad loodushuvilised külla  linnuliikidele, matkajad saavad ülevaate linnuliikide elu-, toitumis-, pesitsus- ning rände peatuspaikadest. Samuti on loodusesõpradel võimalus oma silmaga kaeda eriilmelisi poollooduslikke kooslusi: luha-, ranna- ja puisniite; loopealseid ning roostikku.

Matsalu kaitsealaga võib tutvuda ka bussieksursioonil. Valida on kahe marsruudi vahel: Penijõe - Puise nina - Kiideva - Haeska - Penijõe (umbes 135 km) ja Penijõe - Keemu vaatetorn - Salevere Salumägi – Penijõe (umbes 60 km).

Pärast matkarajalt naasmist pakutakse rändureile lõunat, tutvuda Matsalu looduskeskuses oleva ekspositsiooniga ja vaadata multimeediaprogrammi „Matsalu aasta. Elu jääst jääni.”

Päeva muusikaosa algab Penijõe mõisa õuel kella viiest, esinejateks Riho Sibul, Jaak Tuksam, UMA (Aleksei Saks ja Robert Jürjendal) ja Untsakad.

Matsalu rahvuspargis toimuvale ettevõtmisele võib sõita loomulikult oma transpordivahendiga, ent sinna viivad bussidki: Pärnu bussijaamast väljub kell 10 eribuss, kell 10 hakkab sõitma ka Haapsalust veekeskuse eest Penijõele suunduv buss. Tagasisõitu alustavad bussid Penijõelt poole seitsme-seitsme ringis.

Üritusele registreerumine tagab üksiti ka õiguse tasuta reisiks eribussis.

Et korraldajad teaksid tulele panna huvilistele tasuta päeva tarvis paraja suurusega supipoti ja varuda muud lõunasöögiks vajalikku, tuleb loodushuvilistel ennast RMK kodulehel üritusele registreerida. Samal kodulehel on matkapäeva kohta käiv teave.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles