Mida USA baptistid arvavad Eesti kohta?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mida USA baptistid arvavad Eesti kohta?
Mida USA baptistid arvavad Eesti kohta? Foto: SCANPIX

Internetis levib USA baptistide kirjutis, milles kritiseeritakse Eestit ning püütakse Eestist jätta muljet, nagu see oleks kohutavam riik kui  Põhja-Korea.

Kirjutises on, et Põhja-Euroopas asuv Eesti on ateistidest ja alkohoolikutest kommunistide riik. Elanikud meenutavad mõnevõrra eskimoid.

«Eesti elanikud vihkavad jumalat, olles kas ateistid, luterlased või Vene õigeusklikud. Üks hea asi Eestis on siiski. See riik on Euroopas ainus, kus ei ole mošeed. Tegelikult on see riik samas ikka pateetiline slaavlase maa».

Teada on, et 70,8 protsenti eestlastest ei usu jumalasse. Tegemist on kõige ateistlikuma riigiga maailmas. Luterlasi on selles riigis 13,6 protsenti ja Vene õigeusukirikusse kuulujaid 12,8 protsenti. Eestis on vaid 6009 baptisti.

«Nii nagu nende esivanemad, ei kummarda ka nemad õiget jumalat».

Igal aastal toimub Eestis Tallinnas homoseksuaalsust ülistav üritus Baltic Pride, kus saadetakse korda selliseid jubedusi, et need on kirjeldamatud.

«Kui mees on mehega, mitte naisega, siis saadetakse jumala silmis korda kuritegu. Need isikud tuleb hävitada ning nende enda verega üle kallata».

1219 – 1346 oli Eesti osa jumalavallatust Taani kuningriigist, 1561 – 1721 aga jumala maha salanud Rootsi kuningriigist. Eesti keel on sarnane soome keelega. Taani ja Rootsi valitsuse all olemine muutis eestlased jumalasalgajateks. Nüüdisajal on Eesti  segu Skandinaavia «äbarikust» ja Venemaa kommunismist.

Eesti on maailmas ajakirjandusvabaduselt kõrgel kohal, kuid liiga palju ajakirjandusvabadust koos nõrkade juhtide ning liigse ateismi ja kommunismiga on tegelikult märk jumala puudumisest. Jumalariik nagu USA on samas ajakirjandusvabaduses alles 47. kohal!

Eesti president Toomas Hendrik Ilves sündis Rootsis ja on seega tegelikult jumalavallatu rootslane. Kui Eesti inimesed armastaksid jumalat, ei oleks nad valinud riigijuhi, kellel on seos Rootsiga. Ta on sotsiaaldemokraat, seega saab teda pidada ka homoseksuaaliks.

Eesti reklaamib ennast kui homoturismi sõbralikku riiki.

Eestis on olemas piirkond, millel on otsene seos Rootsiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles