Kasiinovastased süüdistavad TV3e kasiinodiktatuuri toetamises

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Max Kaur
Max Kaur Foto: Teet Malsroos / SL Õhtuleht

Augusti lõpus pöördusid Eesti Kasiinovastased TV3 poole sooviga osta oma ideede edendamiseks reklaamiaega saatesarjas «Mantlipärija», kuid suureks üllatuseks keeldus TV3 müügiesindaja neile saatesse reklaami müümast ning seda tõlgendasid hasartmänguvastased kui nende vabadust piiravat kasiinodiktatuuri.

«Normaalseks seda olukorda pidada ei saa. Demokraatlikus läänemaailmas on tavapärane, et raha eest saab reklaamiaega osta kommertstelevisiooni mistahes televisioonisaates. See õigus on isegi nendel, kes propageerivad teisi ideid, kui näiteks saade, kuhu nad reklaamiaega tahavad osta,» ütles kasiinovastaste eestvedaja Max Kaur.

Telekanali TV3 esindajate sõnul jäi kasiinovastastele reklaam müümata vaid seetõttu, et konkreetse saatesarja reklaamiaeg oli augusti lõpuks juba välja müüdud ning müügiesindaja poolt pakutud alternatiivsetest reklaamiaegadest polnud kasiinovastased huvitatud.

«TV3 näitas, et kasiinoreklaam on neile olulisem kui sotsiaalne reklaam, mis on suunatud hasartmängurluse vastu. Neid ei huvita isegi raha, mida kasiinovastased reklaami eest annaks. Raske on seda olukorda teisiti hinnata kui kasiinodiktatuuriks, mis järjest rohkem piirab meie vabadust,» nentis aga Kaur.

«TV3 peab vajalikuks lugupeetud Max Kaurile meenutada, et vastavalt ringhäälinguseadusele on kommertskanalitel võimalik reklaame näidata mitte rohkem kui 12 minutit ühes tunnis. Olgugi eesmärk üllas, ei saa see olla põhjuseks seaduserikkumisele, ja vastavalt sellele põhimõttele TV3 ka antud situatsioonis käitus,» ütles TV3 tegevjuht Toomas Vara.

Järgmise neljapäeva õhtul alustav «Mantlipärija» põhineb maailmakuulsal formaadil «The Apprentice», milles otsitakse uut tippjuhti. Kui näiteks USA-s otsis töötajaid Donald Trump, siis Eesti versioonis teeb valikuid Armin Karu. Sarja keskmes on 14 äriinimese omavaheline võistlus, mille võitja selgub detsembrikuus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles