Hooaja viimne Tõehetk: raha ei saanud keegi

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silver Kukk Tõehetkes
Silver Kukk Tõehetkes Foto: Kanal 2

Tere tulemast hooaja viimasesse tõesaatesse! Kriminaalide eri jätkub!


Silver Kukk alustas pihtimisega juba eelmises saates. Ta on 29 aastane metsatöömasinate operaator Kadrinast. Ta on olnud 9 aastat vabaabielus ja tema peres kasvab kahe-aastane tütar. Talle esitati valedetektori testi ajal üle 50 küsimuse, millest saatesse valiti 21. Saates saatsid teda sõber Alari ja elukaaslane Krista.

Silver jõudis eelmises saates vastata viiele küsimusele. Uues saates ausus Silver tõetoolile mureliku ja morni ilmega. Küllap on ta nädala jooksul kõvasti rappida saanud. Sellest hoolimata oli ta valmis uutele küsimustele vastama. Viimases vastuse ta muide tunnistas, et müüks oma sõbrale Alarile silmagi pilgutamata katkise auto ja salgaks selle vead maha.

6. Kas sa oled baaris kaklema läinud, et tõestada, et sa oled küla kõige kõvem mees? JAH, vastas Silver ja võitiski 10 000 krooni. «Muudki pole sul teha,» uuris saatejuht Hannes Võrno. «Mina hoian ikka tülidest eemale,» üritas Silver seletada ja tunnistas, et kord on ta nii läbi klopitud, et ärkas haiglas ühegi mälestuseta juhtunust.

7. Kas sa oled oma elus teinud midagi, mille eest tahaksid isalt vabandust paluda? JAH; tunnistas pihiline ja tõde see oligi. Võrno ei tahtnud isegi teada saada, misasi see oli, aga andis mehele võimaluse läbi teleeetri isalt vabandust paluda. Mida mees ka tegi, mitte küll liiga veenvalt. Silver ise arvas küll, et selle peale annab isa talle andeks.

8. Kas sa oled kunagi mõnele naisele tahtlikult kallale läinud? Seda küsimust kuuldes vaatas Krista maha. JAH, vastas Silver. Võrno soovitas tal selle peale spetsialisti poole pöörduda, seda enam, et selgus, et Silver oli naist peksma minnes kaine.

9. Kas sa oled korduvalt osalenud metsavarguses? OLEN JAH, ei häbenenud Silver oma tegusid. Aga Kristal oli küll mehe pärast piinlik.

10. Kas sa oled juhtinud purjus peaga autot, kui autos istub sinu väike tütar? JAH, vastas kaklemise, varguse ja naisepeksu üles tunnistanud mees. «Aga ta polnud siis päris purjus, oli isaga paar õlut võtnud,» õigustas Krista elukaaslast.

11. Kas sul on häbi, et Krista on olnud sunnitud pere ülalpidamiseks korduvalt laenu võtma? JAH, kõlas vastus. Kuna detektor selle tõeks tunnistas, näeme, et hoolimata oma tegudest on Silveril südametunnistus veel alles. «Aga kuhu sa, mees, oma raha siis oled pannud, et naine SMS-laenu pidi võtma,» tahtis Võrno teada. No aga Eesti firmad ei maksa teenitud palka välja, õiendas Silver, aga ei julgenud siiski öelda, mis firmad need sellised on. Kokku ollakse Silveri hinnangul talle võlgu pool miljonit krooni, aga samas väitis ta, et on raha tagasi saanud: metsavarguse abil. Ja raha kulutas ta ära. Sõber Alargi tunnistas, et on aidanud metsavarguse raha laiaks lüüa. «Normaalne,» arvas Alar selle kohta ise, aga Silver võitis 25 000 krooni.

12. Kas sa sisimas süüdistad Kristat selles, et sul pole enam ühtki sõpra? Pikalt vaatas mees Krista poole ja ütles JAH. Muide, Silver tutvus oma naisega diskopeol siis, kui Krista veel alaealine oli. «Aga Krista on minu tõeline sõber,» tunnistas Silver.

13. Kas sa oled Kristat peale lapse sündi petnud? Jälle vaatas Silver mõtlikult Kristale otsa ja teatas: EI OLE. Vastus on tõde, teatas Hääl kaadri tagant. Isegi Krista naeratas korraks.

14. Kas sa oled Kristaga koos pigem harjumusest kui armastusest? Aga sel hetkel tõusis Krista püsti ja vajutas NUPPU. Seda vastust ta kuulda ei soovinud.

15. Kas sa ostaksid saatest võidetud raha eest pigem auto kui maksaksid ära oma võlad? PIGEM AUTO, valis Silver ja vastus osutus tõeks. Sellist asja pidas Võrno süüdimatuks, aga kuna autoraha veel koos ei olnud, otsustas Silver jätkata.

16. Kas Krista on parim, mis sinu elus juhtunud on? EI OLE, arvas Silver ja vastus oli VALE. Pennita taskus lahkus Tõehetke saatest metsavargast naisepeksja, kelle süda on suurem, kui ta ise usub. Sellele küsimusele vastates valetas Silver endale nii saates kui detektori all.

Teise mängijana sisenes purgatooriumi Janis Kaldre, 26-aastane katusepaigaldaja Väike-Maarjast. Ta on vabaabielus. Janisele esitati valedetektori testi ajal üle 50 küsimuse, millest 21 valiti saatesse. Saates saatsid teda ema Ülle, elukaaslane Kadri ja lapsepõlvesõber Kauri. Kadri tundis muret, et kui Janis peakski raha saama, siis jagab ta selle oma lahtise käe tõttu kohe laiali.

1. Kas sa oled unistanud samasugusest elust nagu teleseriaali «Lindprii» peategelasel? JAH, ei häbenenud Janis.

2. Kas sa tunned end halvasti, et sul pole tööd ja sa veedad oma päevi kodus vedeledes? JAH, tunnistas katsealune. Lisaks tunneb ta piinlikkust, et ta ei saa perekonnale raha sisse tuua.

3. Kas sa tunned piinlikkust, et sul pole keskharidust? JAH, kõlas vastus. Detektori all ta selle pärast piinlikkust ei tundnud. Seega, pärast Võrno utsitamist vastas ta EI ja see oligi tõde. Saal aplodeeris tagasihoidlikult mehele, kes ei tunne häbi keskhariduse puudumise pärast.

4. Kas sa oled valetanud Kadrile, et vaatasid internetist töökuulutusi, kuigi tegelikult surfasid terve päeva niisama? Janis jagab tööd naiste- ja meeste töödeks, näiteks poleks ta eales valmis karjalaudas lehmi lüpsma. See olla ajalooliselt naistetöö. Aga näiteks suurte majade ehitamine on meestetöö, millega naised hakkama ei saa. Sellega ei olnud Kadri nõus ja arvas, et küllap ta saaks maja ehitamisega hakkama ikka. Aga küsimusele vastas Janis JAH. «Rates ja MSNis surfan tavaliselt,» seletas Janis Võrno pärimise peale.

5. Kas sinu arvates on Kadri vanematel õigus, et Kadri on veel liiga noor kooselu alustamiseks? EI, usub Janis ja temaga nõus on vähemalt detektor. Kadri on muide 19-aastane ning õpib alles keskkoolis ja ega Janis selle pärast Kadri vanematega hästi läbi ei saagi.

6. Kas sa oled oma emale ette heitnud, et ta pole osanud olla hea ema? JAH, vastas noormees ja muidugi muutus ema selle peale kurvaks. Janis heidab emale oma lapsepõlve, sest ema ei olnud ta vastu piisavalt hea. Ema mureliku pilgu alla võitis Janis viimase vastusega 10 000 krooni. Sellest ei olnud küllalt, Janis jätkas.

7. Kas sa oled oma ema praeguse elukaaslase vastu kätt tõstnud? JAH, tunnistas Janis. «Ega ta mulle midagi ei teinud, aga ta tahtis emale teha ja mina läksin vahele,» seletas mees. «Raputasin teda natuke.» Emale selle loo meenutamine muidugi eriti ei meeldinud.

8. Kas sa arvad, et sinu lihtsameelsust on kurjasti ära kasutatud? JAH, ohkas töötu katusepanija. «Halvad sõbrad olid,» nentis ta. Koos nende sõpradega tegi ta seitse aastat tagasi tühjaks võõra korteri, talle lubati selle eest 5000 krooni. Selle eest sai ta karistuseks reaalse vangistuse: aasta ja neli kuud, millest kandis ära poole.

9. Kas sa oled kohtus valetunnistusi andnud? JAH, seda see mees oli. Sellesama 5000 krooni eest võttis seni kohtulikult karistama Janis kohtus süü enda peale.

10. Kas sind häirib, et pead taskuraha Kadri käest küsima? Ei, see ei häiri Kadrist 7 aastat vanemat Janist põrmugi. Kuna nad mõlemad on töötud ja saavad toimetulekuraha, läheb 1800-kroonine sissetulek puhtalt Kadri kätte ja sellest elavad nad muretult ära: korter on omast käest ja lisaks makstakse kinni mõned arved.

11. Kas sa oled nõus Kadrile ühe oma neeru loovutama, kui see päästaks Kadri elu? JAH, vastas mees ennastohverdavalt. Vastus oli TÕDE ja Janis sai 25 000 krooni, umbes sama palju, kui tema praegu elustiil talle aasta jooksul sisse tooks.

12. Kas sa kardad, et Kadri võib su maha jätta, kui ta leiab endale ülikoolist uue sõpruskonna? JAH; see mure on Janisel tõepoolest. Janis otsustas vastustega jätkata.

13. Kas sa sisimas loodad, et Kadri ei saa ülikooli sisse ja jääb sinuga Väike-Maarjasse elama? JAH; lootis Janis. Kadrit selline usk tema võimetesse ei rõõmustanud, kuid mis teha, detektor tunnistas vastuse tõeseks.

14. Kas sul on hea meel, et Kadri on võtnud teie pere rahaasjad enda kanda? JAH, rõõmustas Janis. Aga vara rõõmustas, sest detektor tunnistas ta vastuse valeks. Oma sisemuses on tal selle pärast piinlik ja ebamugav. Seega jäi Väike-Maarja rahvas rahast ilma nagu peni pehmest leivast. Janis läks oma noorukest elukaaslast kallistama, kõrvalt oli kuulda, kuidas ema seletas: «Ma ütlesin sulle: võta raha välja, võta raha välja…»

Selleks hooajaks on Tõehetked läbi. Kui tunned vajadust piinlike küsimuste järgi, astu peegli ette ja vaata endale silma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles