Janika Sillamaa: Eesti on oma eurolaulude valikuga õigel teel

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janika Sillamaa
Janika Sillamaa Foto: Arno Saar/ Õhtuleht

Laulja Janika Sillamaa ütles eilset Eurovisiooni lauluvõistluse finaali kommenteerides, et jäi Saksamaa võidulooga väga rahule.

«Minu meelest näitab tänavune Saksa võit, et Eesti on oma lauluvalikupoliitikaga õigel teel. Kui Malcolm Lincoln mõjus Moldova ja Valgevene kõrval pentsikult, siis «Satellite»’i  kõrvale sobib  «Siren» suurepäraselt,» arvas lauljanna.

Saksamaa võit tuli üllatusena

«Võidulugu meeldis väga. Lihtne ja lööv. Lugesin hommikul Robin Juhkentali kommentaari, et võitis laul, mitte välimus. Olen sajaprotsendiliselt nõus,» rääkis Sillamaa.

Saksamaa võitu ei osanud ta ette ennustada: «Kui oleksin pidanud ennustama, siis mina arvasin, et võidab Belgia.»

Eurovisiooni vaatajate maitset kommenteerides ütles lauljanna, et pilt on küllaltki rõõmustav.

«Türklastel oli üle paljude aastate laul, mis mulle tõesti meeldis. Oleks väga rahul olnud ka Belgia ja Ukraina võiduga. Ülelavastatud lugude vahel hakkavad sellised lihtsad laulud paremini silma, kui suured suled ja tiivad,» rääkis Sillamaa.

«Ja lauljana tean omast käest, et kui seda tohutut virr-varri ümber pole on parem keskenduda. Mis siin salata: Lenal, Alyoshal ja Tom Dice’il olid tõesti ka väga puhtad ja veenvad esitused.

Armeenial universumi ilusaim laulja

«Veel meeldisid Armeenia (tõenäoliselt Universumi ilusaim laulja), Iirimaa selge ja ilus ballad ning Küpros,» loetles lauljanna oma lemmikuid.

Eesti heliloojatele soovitas Sillamaa kirjutada lihtsalt häid ja isikupäraseid laule ning mitte kedagi jäljendada üritada. «Ise kirjutan kindlasti järgmisel aastal ka,» lubas ta.

Eesti esitusega jäi lauljanna rahule, sest suurel laval tekkiv pinge olevat tohutu. «Annan Robinile au, nii puhas ja selge esitus näitas Eesti lauljate kvaliteeti parimast külest,» kiitis Sillamaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles