Banaanid aitasid kolmeaastase poisi unetusest terveks ravida

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Banaanid.
Banaanid. Foto: SCANPIX

Suurbritannias elav kolmeaastane poiss kannatas insomnia ehk unetuse all ning banaanid aitasid tal sellest vabaneda.

Ema Maryann Battersby sõnul ta poeg Aaron ei maganud öösiti peaaegu üldse, edastab Daily Mail.

 Lõpuks kuulis ema, et banaanid võivad aidata ja ta hakkas pojale enne magama minekut pool banaani andma.

Ema lisas, et laps ärkas öösel tihti karjudes ja räheldes üles ning ta uni oli katkendlik.

Poiss võis ärgata kell 3.00 varahommikul ning uitas siis majas ringi. Vanemad olid ta pidevast valvamisest väga väsinud.

Lisaks emale katsetas isa Matthew Hopkins igasuguseid trikke, et poega öösel magama saada. Vanemad käisid ka arstide ja unetusspetsialistide juures nõu küsimas. Neil soovitati rahustavast muusikast kuni oranžika valguseni. Samuti lapse toa tapeedi ja sisustuse rahulikumaks muutmist. Mitte ükski neist soovitustest ei aidanud.

Aaronile anti ka melatoniini, hormooni, mis reguleerib ärkveloleku ja magamise tsükleid. Ravi kukkus läbi.

Aaronit ja ta pere aitas lõpuks uneekspert Vicki Dawson, kes kutsus vanemad Sheffieldi lastehaiglasse nõustamisele. Dawsoni enda lapsel oli sama probleem  ning ta teadis, mida sellisel juhul teha.

Ta soovitas vanematel anda lapsele enne ta magama minekut pool banaani ja see toimis.

Alates 17. jaanuarist, mil vanemad selle soovituse said, hakkasid nad kohe seda ellu viima. Poiss läheb nüüd magama kell 20.00 ja ärkab kell 7.00 magades öö läbi rahulikult.

«See on suurepärane. Me oleme jätte normaalne perekond. Laps läheb magama õigel ajal ja ärkab õigel ajal. Me saame temaga koos olla tavapärastel aegadel,» sõnasid vanemad.

Vanemate sõnul on Aaron rahulikumaks muutunud.

Lapse unetuse probleem võis alguse saada imikuna. Ta sündis 14 nädalat enne tähtaega ning haiglas äratati teda toitmiseks üles iga tunni tagant. Ta lubati koju alles neljandal elukuul. Tal oli selleks ajaks tekkinud harjumus magada öösel vaid paar tundi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles