Woody Allen: loomulikult ma ei pilastanud oma tütart

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Woody Allen, Soon Yi Previn
Woody Allen, Soon Yi Previn Foto: SCANPIX

Režissöör Woody Alleni väitel manipuleeris tema eksnaine Mia Farrow nende tütart Dylanit arvama, et ta vägistas teda lapsena.

«Loomulikult ma ei pilastanud Dylanit,» kirjutab 78-aastane lavastaja New York Timesis avaldatud kirjas. «Armastasin teda ja loodan, et ühel päeval ta mõistab, kuidas talt võeti ära armastav isa ja kuidas teda kasutas ära ema, keda huvitas pigem enda kasvav viha kui tütre heaolu.»

Dylan avaldas hiljuti artikli, milles kirjeldab, kuidas Allen teda seitsmeaastaselt seksuaalselt kuritarvitas. Mehe sõnul on süüdistuste taga aga Mia Farrow, keda olevat eriti ärritanud Alleni suhe adoptiivtütre Soon-Yi Previniga.

«Pidasin tema pahatahtlikkust nii läbinähtavaks, et ma ei palganud enda kaitseks isegi advokaati. Arvasin naiivselt, et süüdistus lükatakse ümber, sest loomulikult ma ei pilastanud Dylanit. Arvasin, et iga ratsionaalne inimene näeb sellest vandenõust läbi.»

Alleni sõnul läbis ta valedetektoritesti, mida Mia keeldus tegemast. Lisaks uuris juhtumit eksuaalselt väärkoheldud lastega tegelev Yale-New Haveni kliinik, mis leidis, et Dylani süüdistustel pole alust.

Allen ütles, et kohtunik oli temaga toona väga karm, kuna mõistis hukka tema suhte Soon-Yi'ga, kes oli toona 20. eluaastates, kui Allen oli oma 50ndates. Allen ja Soon-Yi on nüüdseks abielus olnud 16 aastat.

«Kohtunik pidas mind meheks, kes kasutas ära palju nooremat naist. Mia pidas seda kohatuks hoolimata asjaolust, et tal endal oli 19-aastaselt suhe palju vanema Frank Sinatraga,» kirjutas Allen.

Pärast kohtuasja sai Farrow Dylani ja teiste laste hooldusõiguse ning nad läksid eri teid. Allen pole pärast seda Dylaniga suhelnud. Mees rõhutas, et Dylan usub ilmselt siiralt, et teda kasutati ära, kuna autoriteetne ema manipuleeris teda isa vihkama.

«Keegi ei soovi öelda seksuaalkuritegude ohvritele, et nad vaikiksid, kuid tuleb meeles pidada, et mõndasid inimesi süüdistatakse alusetult ning see on samuti kohutav asi. See kirjutis jääb minu viimaseks sõnaks antud teemas ning ma ei vasta edaspidi sellega seotud kommentaaridele. Piisavalt palju inimesi on juba haiget saanud,» lisas Allen.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles