Laupäeval on patareivahetuspäev

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Patarei.
Patarei. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Laupäeval, 29. mail 12-17 toimub Tallinna Rocca al Mare kaubanduskeskuses patareivahetuse päev, kus saab teavet jäätmete sortimise kohta ja muu hulgas on võimalus vahetada oma vanad patareid uute vastu.

“Vananenud patarei on ohtlik jääde ja sellest loobumine peab olema inimeste jaoks lihtne ja mugav,” ütles keskkonnaministeeriumi jäätmeosakonna peaspetsialist Ulvi-Karmen Möller. “Selle meeldetuletuseks toimubki homme Rocca al Mare kaubanduskeskuses patareivahetuspäev, kus jagatakse praktilisi näpunäiteid jäätmete liigiti kogumiseks.”

Mölleri sõnul peaks nüüdseks prügi sortimise põhimõte olema jõudnud kõikide Eesti elanikeni, kuid vahel jääb tahtest puudu. Õnneks on järjest tekkinud juurde jäätmete kogumiskohti, seda eriti vanade akude ja patareide jaoks.

Vanu patareisid ja akusid võtavad vastu kõik neid müüvad asutused: bensiinijaamad, kauplused, kioskid ja jäätmejaamad. Samuti on riigiasutustes ja paljudes koolides paigaldatud selleks spetsiaalsed kogumiskonteinerid.

Kokku kogutud patareid on võimalik ümber töödelda, neis sisalduvaid metalle saab uuesti kasutada ja mürgised kemikaalid kahjutuks teha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles