GAG on Pink Floyd`i tribuutkontserdiks valmis!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
GAG õpilaste ja direktori Pink Floyd`i tribuutkontserdi ettevalmistused käivad täie hooga – juba neljapäeval algas kooli hoovis lava ehitus, laupäevaks oodatakse vaid ilusat ilma ja rõõmsameelset publikut
GAG õpilaste ja direktori Pink Floyd`i tribuutkontserdi ettevalmistused käivad täie hooga – juba neljapäeval algas kooli hoovis lava ehitus, laupäevaks oodatakse vaid ilusat ilma ja rõõmsameelset publikut Foto: Jelena Rudi

Laupäeval, 29. mail esinevad Gustav Adolfi Gümnaasiumi õpilased Pink Floyd tribuut kontserdiga - albumitelt The Dark Side of the Moon, P.U.L.S.E, The Wall. Tegemist Pink Floydi tribuut kontserdiga GAG võtmes (PFG).

Pink Floyd tribuutkontserdi ettevalmistused käivad GAG õpilastel täie hooga – juba neljapäeval algas kooli hoovis lava ehitus. Bändi loomenõukogu oli  paika pannud lava kõrgused ja edastanud soovid meistrimeestele.

Äge bänd soovib laupäevaks vaid veidi kenamat ilma ja inimestelt heatahtlikku suhtumist ning rõõmsat meelt. Ülejäänud jääb juba bändi hooleks.

Koostöös Nuku- ja Noorsooteatriga on ehitatud GAGi muuseumihoovi teine suur lava ja telk, kus hakkavad toimuma Tallinn Treff üritused. Enne aga kasutatakse muuseumihoovi telki ja lava kooli üritusteks, sealhulgas Pink Floydi proovideks.

«Meie esinejate koosseis on paisunud niivõrd suureks, et kuni viisteist inimest ei kippunud kitsukesse prooviruumi pööningukorrusele ära mahtuma. Muuseumihoovi telk koos lavatehnikaga on bändile nagu kingitus lavaproovideks,» pajatas GAG direktor Hendrik Agur.

«Proovid on praegu igapäevased ja tavaline rutiin on see, et pärast koolipäeva kogunevad õpilased GAGi muuseumihoovi proove tegema ja õhtule saadakse alles enne pimedat. Koormus on küllaltki suur, aga kõigil on näod optimistlikud ja tahtmine suur.»

 

Teisipäeval andis kool välja ka uue CD-plaadi «Tõusva päikese poole – Andebaas II».

 

Õppeaasta lõpu eel ongi Direktori bänd pühendunud suure kontserdi ettevalmistumisele ning kõik kes kaasa löövad, teevad seda kire ja pühendumusega. Noored inimesed on fantastilised.

 

Direktori bändis mängivad neljandat aastat põhikooseisus Rauno Laikjõe (11a) ja Manuel Vulp (11a). Paraku jääb järgmine aasta ka neile viimaseks, sest nad lõpetavad kooli.

Ometi on mõlemad noormehed teinud nende aastatega suure hüppe professionaalsuse suunas. Lisaks heale pillikäsitlusele on Manuelist saanud helirežiimees oma kodustuudios ja hea muusikatehnoloog ning asjatundja. Rauno valdab hästi pilli ja on asendamatu kompanjon projektkooseisudes.

Huvitavaks ja lausa asendamatuks leiuks kujunes klahvpillimängija Kaspar Tambur (10d), kes rabas bändi liikmeid ühes järjekordses proovis supertasemel koduse ettevalmistustööga, genereerides elektroonselt Pink Floydi originaalmuusikale lähedasi süntesaatorihelisid: mäletate, kuidas algab „Money“? Vaat nii – ja palju teisi toredaid näiteid Kasparilt, kelle musikaalne kõrv võtab viimast, soovides teistelegi muusika läbitunnetamist ja otsides alates täiuslikkust.

Bändi pesamuna Rasmus Õisma (7c) on kaasatud teiseks klahvpillimängijaks Pink Floydi projekti, mis edasi saab, näitab aeg.

Löökriistamängijana on esimest aastat DB koosseisus Martin Petermann (11a). Ilma temata laguneks kõik kohe koost. Kindla käega ja selge sõnaga Martin on alati esimene, kellel on kõik selge ja kodutöö tehtud. Kohati on teistel tema ees isegi piinlik, et ise nii tublid ei suuda olla.

Martin õpib paralleelselt gümnaasiumile Otsakoolis löökriistasid ja see peaks seletama mõndagi. Juba praegu nõutud löökriistamängija, kes jagab erinevate koosseisude vahel oma aegu proovideks.

Martin Kuusk (12d) mängib saksofoni ja tundub, et on geenius. Ontlik ja härrasmehelik noormees, juba täna professionaal, keda ootab suur tulevik muusikas.

Vokaalgrupis laulavad Kristiina Pruul (12d), Anne Liis Puhk (10), Susann Marell Turi (12a) ja Silvia Käsk (8a). Need piigad on vahvad inimesed, kes armastavad väga muusikat ning kelle peale saab kindel olla. Super inimesed!

Martin Paju(9c ) ja Henri-Andreas Vaiksoo(9.a) on päev-päevalt sulanduvad sellesse vahvasse kooslusse. Neljapäeval oli ka proov solistide Norman Salumäe ja Tanel Lassiga.

Samuti on bändil selged koos Vaiko Eplikuga esitusele tulevad Pink Floydi lood, mis jäävad ansambli tegutsemise algusaegadesse.

«Igatahes on GAG Direktori bänd laupäevaseks Pink Floydi tribuutkontserdiks valmis,» kinnitab ka kooli direktor Hendrik Agur.

Pink Floydi tribuutkontsert Gustav Adolfi Gümnaasiumi muuseumihoovis 29. mail 2010 kell 20.00. 

Kontsert on kõigile tasuta – võtke sõbrad kaasa ja nautige rokiklassikat tänapäeva noorte esituses!

Kiika pildigaleriid neljapäevasest proovipäevast!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles