Google`i «mäss» Venemaa homofoobiliste seaduste vastu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Google`i uus doodle
Google`i uus doodle Foto: google.com

Otsingumootor Google näitab oma tänase logoga, kuidas suhtub Venemaa homopropagandat keelavatesse seadustesse.

Google´i logo seksuaalvähemustele omases vikerkaarevärvides lipuna ja sellel on kujutatud erinevate talispordialade märke, edastab news.com.au.

Seal viidatakse samas olümpiahartale: «Spordi harrastamine on inimõigus. Igal inimesel peab olema võimalus tegeleda spordiga, mida harrastatakse olümpialikus vaimus ja ilma igasuguse diskrimineerimiseta, mis eeldab vastastikust arusaamist sõpruse, solidaarsuse ja ausa mängu vaimus».

Sellisel kujul on Google`i «doodle» ka venekeelsel otsingumootoril.

Google vahetab üsna tihti oma logo vastavalt mõnele sündmusele, tähtpäevale või isikule.

Venemaal on seksuaalvähemuste õigused juba pikka aega kuum teema olnud. Õli valas sellele juurde möödunud aastal vastu võetud seadused, mis keelavad homopropaganda alaealiste seas.

Seaduse allkirjastanud Venemaa presidenti Vladimir Putinit on selle tõttu kritiseeritud, kuid teda on ka naeruvääristatud.

Täna algavad Venemaal Sotšis taliolümpiamängud, kus osaleb ka avalikult homoseksuaalseid sportlasi. Vene võimud kinnitasid, et seksuaalvähemustesse kuulujaid olümpial ei diskrimineerita.

Sotši olümpiamängud kestavad 7. – 23. veebruarini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles