Oodatakse noorte kunstihuviliste ideid

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolinoorte nüüdisaegse kunsti triennaal “Eksperimenta!” ehk “E!” kuulutab välja ideekavandite võistluse esimese vooru.
Koolinoorte nüüdisaegse kunsti triennaal “Eksperimenta!” ehk “E!” kuulutab välja ideekavandite võistluse esimese vooru. Foto: www.eksperimenta.net

Koolinoorte nüüdisaegse kunsti triennaal “Eksperimenta!” ehk “E!” kuulutab välja ideekavandite võistluse esimese vooru.

“Suur suvi on hea aeg koguda ideid, inspiratsiooni, materjali. Sügiseks jõuab need kavanditeks vormistada ja saata meile 20. septembriks,” lisas “E!” Eesti ekspositsiooni kuraator Mari Kartau.

Triennaal “E!” on 14-19aastastele noortele mõeldud kunstisündmus. Esimene “E!” rahvusvaheline näitus tuleb aastal 2011 Tallinnas Lauluväljaku ruumes, Maarjamäe lossi 1. korrusel ja linnaruumis. “E!” peateema on „Ruum“.

Osalevad Eesti, Läti, Soome, Venemaa, Portugali, Sloveenia, Türgi, Kanada, Poola, Saksamaa, Taani, Prantsus- ja Inglismaa noored, nimekiri täieneb.

Eesti ekspositsiooni kontseptsioon on koostatud noorte kirjutatud esseede põhjal.

Kontseptsioon jätab konkursil osalevatele kunstnikuks pürgijatele üsna vabad käed, terade sõkaldest sõelumine jääb kuraatori kanda. Kogu ettevõtmise käegakatsutav väljund on Eesti ekspositsioon “E!” suurnäitusel, kuid tegelikult on peaeesmärk kunstihariduse edendamine, eriti nüüdiskunsti vaatevinklist.

“E!” Eesti ekspositsiooni konkursil osalema on oodatud kõik kunstihuvilised noored. Esimeses voorus võib igaüks esitada oma ideekavandid. Neist valitakse teise vooru mõnikümmend, autoritele korraldatakse töötoad professionaalsete kunstnike juhendamisel.

Kolmandas voorus pääsevad neist omakorda 10-20 tööd näitusele, autorid saavad kuraatori ja juhendajate käe all vormistada oma lihvitud idee täieõiguslikuks nüüdiskunstiteoseks ja panna selle üles “E!” näitusele.

Osalemisankeet on saadaval veebilehe www.eksperimenta.net rubriigis “Uudised”. Konkursitööd tuleb saata meilil mari@eksperimenta.net.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles