TV3 väikesed asjatundjad olümpiast: laskesuusatajad peavad kõik maha lööma!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TV3 väikesed asjatundjad olümpiast
TV3 väikesed asjatundjad olümpiast Foto: TV3

«Seitsmeste uudiste» väikesed asjatundjad arutlevad seekord taliolümpia teemal. Muuhulgas kirjeldatakse erinevaid spordialasid ja selgitatakse, milline saatus ootab võitjaid ja kaotajaid.

Männiku lasteaia väikesed asjatundjad arvavad, et taliolümpia võib tähendada nii talisuplemist kui ka uisutamist; täpsemalt – olümpial tehakse sporti ja võidetakse medaleid. Lapsed kinnitavad, et kuldmedalid pole päris kullast, sest siis oleks need liiga kallid. Sportlased, kes ei võida, jäävat kõigest ilma, kuid lapsed õpetavad, kuidas kaotajaid siiski lohutada.

Lisaks kirjeldavad asjatundjad taliolümpia spordialasid. Nad leiavad, et murdmaasuusatamine on seotud pragudega, vigursuusatamine aga viguritega. Vigursuusatajad keerutavad, hüppavad, kukerpallitavad, teevad hundiratast ja hüppavad kaugust. Laskesuusatamises on aga eesmärgiks püssidega asju katki teha ning lõpuks võidab see, kes pikali ei kuku ja on kõik asjad maha löönud. Curling on laste meelest kurvisuusatamine, kus peab väga ettevaatlik olema.

Asjatundjate leiutajavõimed paneb sel korral proovile purgiavaja, mille kasutamiseks pakutakse välja mitmeid põnevaid lisavõimalus

Väikesed asjatundjad mõtisklevad ilmaelu üle TV3 «Seitsmestes uudistes» igal kolmapäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles