Galerii: Eesti särav tennisenaiskond alustab kodust FedCupi turniiri täna!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti tennisenaiskond kohtub kolmapäeval, 5. veebruaril Tallinnas Tere Tennisekeskuses algava FedCupi Euro-Aafrika tsooni III liiga turniiri esimeses kohtumises eksootilise Namibia naiskonnaga. Kohtumine algab kell 16.

Loosimisel asetati Eesti kui kõrgeima reitinguga naiskond kohe A-grupi esimeseks, järgmistes gruppides (B, C ja D) said asetuse vastavalt Kreeka, Taani ja Iirimaa. Seejärel loositi asetatutele nelja kaupa vastased ja Eesti naiskonna kapten-treener Maret Ani sai isiklikult tõmmata endale loosianumast vastaseks Armeenia, kellega Eesti mängib reedel. Namibia tõmmati loosiga vastaseks viimasel loosiringil.

Vaata tabelit SIIT!

Vaata naiskondade koosseisu SIIT!

Objektiivselt on raske uskuda, et parimas rivistuses (Kaia Kanepi, Anett Kontaveit, Eva Paalma, Tatjana Vorobjova) mängivale Eestile oleks Namibiast või Armeeniast korralikke vastaseid.

Armeenial kuulub küll üks mängija, kelle eesnimi on sama, mis Eesti naiskonna kapteni perekonnanimi ehk Ani Amiraghjan, maailma edetabelisse (WTA 494.), ent tema Tallinnas naiskonda ei kuulu.

Namibial pole ühtki tennisisti maailma edetabelis. “Tagumistes gruppides ei olnud suurt vahet, kellega kohtuda, sest peamised rivaalid paigutati kohe meist erinevatesse gruppidesse,” teatas Eesti kapten Ani. “Namibia mängijatest ei tea esialgu midagi, aga kohe uurin nende kohta.”

Teised grupid moodustusid selliselt: B-grupis Kreeka, Moldova ja Küpros, C-grupis Taani, Norra ja Madagaskar, D-grupis Iirimaa, Malta ja Island. Veel loositi, milliste gruppide võitjad kohtuvad poolfinaalis.

Selle tulemusena selgus, et kui Eesti võidab A-grupi, kohtub ta C-grupi esimesega, kelleks on ilmselt Taani või Norra. Seega: kui Taani esireket Caroline Wozniacki mänginuks kaasa, tulnukski poolfinaalis tema tõenäoline duell Kanepiga. Kahjuks jääb see Eesti publikul nägemata.

Alles tunda aega enne homset kohtumist peab Ani teatama, kes mängivad Eesti koosseisus Namibia vastu. Võiks arvata, et Kanepit selles matšis vaja ei lähe, kuid Ani selgitas: “Kui Kaia ise tahab mängida, siis miks mitte! Eesmärk on meil võita ning loodame, et siit turniirilt algab Eesti naiste tennise uus tõus.”

Vaata pikemat usutlust Maret Aniga ajakirja Tennis koduleheküljelt SIIT!

Vaata pildigaleriid ja videot meie säravatest naistennisistidest!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles