Pildid: Poola loomaaias sündisid valge lõvi kolmikud

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Poolas Borysewi eraloomaias sündis jaanuari lõpul valgele emalõvile kolm poega.

Loomaaia juhi Andrzej Pabichi sõnul on tihtipeale valgetel emastel lõvidel probleeme, mis ei luba neil sünnitada ning ema ei pruugi poegi omaks võtta, edastab AP.

Seekord nii ei juhtunud. Kolme valge lõvi sünd on üsna haruldane.

Valged lõvid on Aafrika lõvi alamliigi Krügeri lõvi värvimutatsiooniga isendid. Neid elab eelkõige Aafrika looduskaitsealadel kui ka maailma paljudes loomaaedades.

Pabichi sõnul on maailmas umbes 90 valget lõvi.

Poola lõvikutsikad sündisid 28. jaanuaril ning nende emaks on kahe ja poole aastane emane valge lõvi Azira. Isa Sahim, kes on samuti valge lõvi, on kolme ja poole aastane.

Lõviperekonda hoitakse kahes kõrvuti puuris. Kui keegi julgeb emase ja poegade puurile läheneda, asub isane kaitsele ja möirgab.

«Õnneks kulges sünnitus normaalselt. Meil oli kahtlusi, kas emane suudab kolm poega ilmale tuua ning kas tal jätkub poegade jaoks piima. Ema võttis pojad omaks ning toidab ja hooldab neid,» lausus loomaaia juht.

Loomaaed asub väikestele lõvidele nime otsima kui nad on natuke suuremaks kasvanud. Samuti tehakse kindlaks, kas tegemist on emaste või isastega.

Värske õhu kätte lubatakse nad aprillis.

2008. aastal avatud Borysewi eraloomaias on kokku 80 liiki loomi. Möödunud aastal külastas paika 160 000 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles