Ilmar Raagi «Kertu» pälvis Saksamaa festivalil publikupreemia

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Kertu» DVD esikaas
«Kertu» DVD esikaas Foto: promo

Ilmar Raagi mängufilmi «Kertu» võitis Saksamaal Würzburgi rahvusvahelisel filmifestivalil  publikupreemia. Parima mängufilmi auhinnaks on 2500 eurot.

Würzburgi filmifestival toimus sel aastal 40. korda ning festivali külastas ligi 8000 vaatajat. Festivali programmi keskpunktis olid filmid Skandinaavia ja Balti maadest. 1500-eurone dokumentaalfilmiauhind läks Saksa-Argentiina-Soome koostööfilmile «Mittesommernactstango».

Film pälvis publikupreemia nii  2013. aasta novembris toimunud Arrasi Rahvusvahelisel Filmifestivalil Prantsusmaal kui ka eelmise aasta Lübecki Põhjamaade Filmipäevadel.

Kodumaises kinolevis vaatas «Kertut» üle 42 000 inimese.

Ilmar Raagi kirjutatud ja lavastatud «Kertu» on väikeses külaühiskonnas aset leidev ebatavaline armastuslugu, mis portreteerib ühe perekonna ja kogukonna varjatud suhteid. Film tõstatab küsimuse inimese õigusest õnnele ja armastusele ka siis, kui temalt on võetud võimalus ise otsuseid langetada.  

Osades Ursula Ratasepp, Mait Malmsten, Leila Säälik, Külliki Saldre, Piret Laurimaa, Peeter Tammearu, Helena Merzin-Tamm, Jüri Vlassov jt. Filmi režissöör on Ilmar Raag, operaator Kristjan-Jaak Nuudi, kunstnikud Jaagup Roomet ja Kristjan Suits, monteerija Tambet Tasuja, produtsent Riina Sildos, tootja Amrion OÜ.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles