Kung Fu meistri soovitused: kuidas olla terve ja noor

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Shifu Yan Lei
Shifu Yan Lei Foto: Youtube

Hiina päritolu Briti Kung Fu meister Shifu Yan Lei peab blogi, milles annab soovitusi heaks terviseks, nooruse säilitamiseks ja treeninguks. 

Ta järgib oma igapäevaelus reegleid, mis on kirja pandud ühe tema vaimse õpetaja ja suure eeskuju poolt.

Hea tervise ja nooruse soovitused:  

Loobu liigsest mõtlemisest, sest see võtab liiga palju energiat ja võib enneaegselt vanaks muuta.

Loobu liigsest rääkimisest. Rääkimise asemel on kasulikum tegutseda.

Töötada tuleks 40 minutit ja siis kümme minutit puhata. Kui pidevalt arvutiga töötada või sama liigutust teha, siis see kurnab silmi, kuid ka siseorganeid. Väsinuna töötamine võib kaasa tuua stressi.

Tugev positiivne emotsioon kulutab liigselt energiat, selle tõttu tasuks sellesse suhtuda rahulikult. Sama kehtib ka tugeva negatiivse emotsiooni kohta. Liiga tugevad emotsioonid mõjuvad Hiina meditsiini järgi kopsudele halvasti.

Liigne muretsemine ja vihastamine viib keskmest välja, võides tekitada soolestikus ja maksas probleeme.

Süüa ei tasuks kunagi nii palju, et tekib küllastumise tunne. Pigem tuleks söömine lõpetada siis, kui on veel väike näljatunne. Einete vahjel tekkiva kerge näljatunde korral süüa midagi vähe.

Kui teed midagi, tee seda südamega ja mitte liigselt kiirustades. Anna endale aega.

Treenides ole kogu olemusega selle juures ja sees. Hiina iidsed qiqongi harjutused annavad tasakaalu ja hea tervise. Need sobivad igas vanuses inimestele hoolimata nende varasemast treeningust või selle puudumisest. Nimetatud harjutused aitavad kehas Yin-Yangi ehk nais-ja meesenergia tasakaalus hoida.

Lisaks meditatsioonile ja qiqongile tasuks teha ka rasket füüsilist treeningut. Keha ütleb, millal millist treenimist vaja on.

«Keha on tark, ta ütleb alati, mida vajab ja mida talle anda tuleb,» selgitas Kung Fu meister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles