Vägev bluusi- ja rokihääl Freddy Tomingas tähistab 40. sünnipäeva kontserdiga

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Freddy Tomingas
Freddy Tomingas Foto: promo

Pühapäeval 9. veebruaril tähistab 40. sünnipäeva paljude muusikasõprade jaoks üks Eesti paremaid bluusi- ja rokihääli Freddy Tomingas. Selle väärika sündmuse puhul toimub 7. veebruaril klubis Rock Cafe kontsert «Freddy 40», mis toob lavale viimaseid kontserte andva Crazy Dayz, vaimusurmast ärganud High'n'Dry ning GGB.

Laulja ja laulukirjutaja Freddy Tomingas on paljude muusikasõprade jaoks üks Eesti paremaid bluusi- ja rockihääli. Ta on laulnud ja mänginud arvukates tuntud Eesti rockansamblites ja projektides nagu Magnetic Band, Shanon, High’n'Dry, Freddy’s Bluesgang, Sarabande jpt. Oma mõjutajateks nimetab ta Paul Rodgersit ja David Coverdale’i.

Freddy lausus, et veel sel aastal on plaanis üllitada oma sooloalbum nii iseendale juubelikingituseks kui ka sõpradele ning fännidele.

«Reedese kontserdi tarbeks High'n'Dry-ga proovi tehes arenes ikkagi mõte ka see sahtlisse seisma jäänud materjal helikandjale saada. Jääb üle loota, et see kõik ka teoks saab,» lausus Freddy.

«Aga selle kontserdi kava koostamisel on mõneti abiks olnud GGB kitarrist Erki Sepp ning High'n'Dry korraks ellu äratamine sähvatas endal peast läbi, sest eelmisel aastal sai küll privaatselt, aga sama tehtud klahvimehe Jevgeni sünnipäeval,» lisab mees.

Uksed Rock Cafesse avatakse reedel 7. veebruaril kell 21.00. Piletid kontserdile on müügil uste avanedes Rock Cafes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles