Eduard Toman tähistab 50 aasta juubelit kontsertidega

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kontserdil "Seiteseteist kevadist hetke" astub lavale ka näitleja ning parodist Eduard Toman.
Kontserdil "Seiteseteist kevadist hetke" astub lavale ka näitleja ning parodist Eduard Toman. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Vene teatri näitleja Eduard Toman tähistab oma 50 aasta juubelit kolme kontserdiga, millel löövad kaasa Anne Veski, Henrik Normann, lastekoor Allegro, Jürmo Eespere ansambel GEP ja keelpillikvartett Ooper-Kvartett.

Juba 25. mail 50. sünnipäeva tähistanud Toman on korraldajate teatel üks väheseid vene näitlejaid, kes on ühtviisi hinnatud ja armastatud nii vene- kui eestikeelse publiku hulgas.

Teatri- ja telerollide kõrval on Toman tuntud lauljana, kelle repertuaarivalikusse mahub nii vene romansse, tuntud ooperi- ja operetiaariaid, itaalia laule kui lääne ja vene filmimuusika klassikat.
Seistes olulise eluloolise verstaposti künnisel, tahab Toman tähistada oma juubelit koos pöidlahoidjate ja fännidega, et jagada nendega rõõmu.

Kontsertidel heidetakse pilk näitleja aastakümnetepikkusele karjäärile laval ja kontserdisaalides. Kaheosalisel kontserdil õnnitlevad Eduardi tema head sõbrad kontserdilavadelt ja televisioonist Anne Veski ja Henrik Normann.

2009. aasta novembris andis Toman koostöös helilooja ja produtsendi Ivar Mustaga välja albumi vene filmimuusikaklassikaga “A nam vsjeravno!”, mis tõusis Raadio 2 teatel esimese venekeelse plaadina Eesti plaadimüügitabelis esikohale.

Tiivustatuna eduka filmimuusikaplaadi menust, on loominguline kollektiiv Toman-Must otsustanud toota plaadile järje, mis sisaldab tuntud laule vene multifilmidest.

Tomani juubelikontserdid toimuvad pühapäeval, 6. juunil kell 18 Jõhvi kontserdimajas, teisipäeval, 8. juunil kell 19 Tartu Vanemuise kontserdimajas ja kolmapäeval, 9. juunil kell 19 Tallinnas Vene ultuurikeskuse suures saalis.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles