Miks kuulsad ja rikkad end tapavad?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Psühholoogide sõnul on kuulsate ja rikaste seas enesetapud üsna levinud, kuna ei suudeta kuulsuse koormaga toime tulla.

Oma rolli endalt elu võtmises mängivad ka eraelulised probleemid ja elustiil, kirjutab news.com.au.

Asjatundjate sõnul võib palju raha panna end küll rikkana tundma, kuid samas võib see ka tühja tunde tekitada. Tühjust hakatakse täitma aseainetega nagu peod, alkohol ja narkootikumid. Inimestega normaalne suhtlemine kaob,

Möödunud nädalal levis maailma meedias teade Hollywoodi staari Philip Seymour Hoffmani surmast. Ta suri 46-aastasena heroiini üledoosi tagajärjel. Politsei sõnul leiti ta surnukeha kodust, süstal käsivarres.

Seymour Hoffmanil oli varem narkootikumidega probleeme, kuid ta sai neist võitu. Möödunud aasta mais kirjutati talle retseptiravimeid ja ta langes taas vanasse sõltuvusse. Kolme lapse isa sai aru, et vajab abi. Ta läks narkovõõrutuskliinikusse ravile. See aga ei aidanud tal ikkagi oma deemonitest jagu saada.

Enne teda on manalateele läinud rida kuulsusi, kes astusid samasse «ämbrisse».

 

Kurt Cobain oli 1990. aastatel maailma menuansambli Nirvana juht. 27-aastane mees sattus narkosõltuvusse, tal tekkis depressioon ja mitmed haigused, mis tõid talle surma.

Cobaini surnukeha leiti ta Seattle´i kodust 8. aprillil 1994. aastal. Staar oli end maha lasknud. Politseiuurimine näitas, et ta oli endalt elu võtnud kolm päeva varem. Cobain oli just enne seda saanud välja narkovõõrutusravilt. Ta naine Courtney Love kartis mehe vaimse- ja füüsilise tervise pärast.

Cobain sõnas 1991. aastal Nirvana edu kohta: «See on ainus asi, mis hoiab mind tagasi, et ma endale kuuli ajudesse ei lase».

Pärast Cobaini surma hakkasid liikuma jutud, et ta tapeti, kuid ametlik surma põhjus oli enesetapp.

 

Briti lauljanna Amy Winehouse sai kuulsaks 2006. aastal albumiga «Back to Black». Naise keeruline eraelu, meessuhted ja tobe avalik käitumine varjutas tihtipeale ta muusikalist andekust.

2005. aastast oli ta tarbinud narkootikume ning ka suures koguses alkoholi. Ta kaotas väga palju kehakaalus. Lauljannale olevat narkootikumide sõltuvuse tekitanud ta tollane abikaasa Blake Fielder-Civil. Paar läks hiljem lahku.

27.eluaastaks oli Winehouse sõna otseses mõttes kõndiv laip. Oma viimasel elupäeval vaatas ta Youtube´ist videoid endast ja oma alkoholi tarbimisest. Järgmisel hommikul ta enam ei ärganud. Lahkamine näitas, et ta suri alkoholi ja narkootikumide tagajärjel.

 

USA lauljanna Whitney Houston leiti surnuna 2012. aasta veebruaris vannist. Lahkamine näitas, et 47-aastane staar kaotas elu ateroskleroosi ja kokaiini tarbimise tagajärjel.

Uurijate sõnul leiti ta organimist veel ka rahusteid ja kanepit.

Oma karjääri alguses oli Houston muusikamaailma «hea tüdruk». 1990. aastate lõpul aga läksid liikvele jutud, et ta tarbib koos oma abikaasa, muusik Bobby Browniga narkootikume. 2002. aastal antud intervjuus tunnistas Houston, et tal oli narkosõltuvus. Kümme aastat hiljem ta suri.

 

Ansambli INXS juht Michael Hutchence leiti surnuna Austraaliast Sydneyst novembris 1997. aastal. Ta oli Ritz-Cartoni hotelli 524. numbritoas alkoholi ja narkootikumide mõju all enesetapu teinud. Väidetavalt oli ta enne seda oma lapse ema Paula Yatesiga tülli läinud. Laulja oli siis 37-aastane ning INXSil oli käsil nende 20. juubeli kontsertturnee.

Yates suri kolm aastat hiljem heroiini üleannuse tõttu. Kinnitamata andmetel pani Yates oma eksmehele hauda heroiini kaasa.

 

Elvis Presley on roki vaieldamatu kuningas. Ta leiti surnuna oma kodust vannitoast 1977. aastal. Staar viidi, küll haiglasse, kuid ta elu päästa ei suudetud. Ametliku teadaande kohaselt suri Presley südame seiskumise tagajärjel. Selle põhjustasid mitme aine – kodeiini, vaaliumi, morfiini ja demeroli  - koosmõju. Oma viimastel eluaastatel hakkas ta aina enam tegelema vaimsete teemadega, kuid samas ka erinevaid aineid tarbima.

 

Heath Ledger oli 28-aastane, kui ta võttis surmava koguse ravimeid. Väidetavalt tekitas talle vaimseid probleeme filmi «Batman: The Dark Knight» Jokkeri roll.

«Möödunud nädalal magasin öösiti vaid kaks tundi. Mu peas keerlevad pidevalt mõtted. Mu keha on välja kurnatud, kuid mu vaim ei väsi,» kirjutas Ledger 2007. aastal päevikusse.

Majapidajanna leidis staari teadvusetult ta New Yorgi korterist 2008. aastal. Ametlikel andmetel suri näitleja liiga suure koguse retseptiravimite tõttu.

 

River Phoenix võttis urmava annuse kokaiini ja heroiini Hollywoodi Viper Room ööklubis. Aasta oli siis 1993 ja ta oli 23-aastane. Ta oli valmistumas esinemiseks, kuid suri enne. Meedia kajastas noore staari surma sellisel viisil, et see rikkus ta varasema «hea poisi» maine alatiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles