Kuus filmi, milles nüüd lahkunud Philip Seymour Hoffman suurepärase rolli tegi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Philip Seymour Hoffman
Philip Seymour Hoffman Foto: SCANPIX

Hollywoodi staar Philip Seymour Hoffman leiti möödunud nädalalõpul surnuna.

Politsei sõnul oli tegemist narkootikumi üledoosiga, kirjutab news.com.au.

 

46-aastane näitleja oli mänginud paljudes menukates filmides. See vaikne, kuid samas andekas näitleja oli suuteline kehastama väga erinevaid tegelaskujusid.

Hoffmani kuus rollitäitmist:

«The Hunger Games» - Hoffman mängis selles Plutarch Heavensbeed. Ta kehastas seda tegelast veel neljas järjefilmis. Kaks viimast jõuavad vaatajateni 2015. aastal. Filmitegijate sõnul tuleb seoses näitleja surmaga käsikiri pisut ümber teha. «The Hunger Games» on suure eelarvega filmid, Hoffman eelsitas tavaliselt mängida väikse eelarvega sõltumatute stuudiote linateostes.

«Almost Famous» - selle filmi puhul ei pruugi Hoffman meelde tulla. Selles filmis kehastab ta Lester Bingsi, kes ütleb kaaslasele kuldsed sõnad: «Ainus hea asi meie näruses ajastus on see, kui sa aitad kedagi ajal, mil sa ise oled põrmu tallatud».

«Along Came Polly» - seda filmi ei peeta just heaks, kuid Hoffman nii-öelda päästab selle oma väga naljaka korvpallistseeniga. Hoffman mängib selles endist lapsstaari Sandy Lyle`i. Ta annab kuulsaks saanud stseenis endast kõik ja jääb meelde.

«Mission: Impossible 3» - Hoffman mängib selles negatiivset tegelast ja teeb seda üllatavalt hästi. Ta kehastab relvaärimeest Owen Daviani, kes tekitab Tom Cruise`kehstatavale agent Ethan Hawkile parajat peavalu. Hoffman näitab selle rollitäitmisega kui mitmekülgne ta on. Samas ta teeb selle rolli usutavaks just tõsidusega.

«Mary and Max» - Hoffman andis oma hääle Austraalias valminud savinukkude animafilmile, mille režissööriks oli Adam Elliot. Hoffman kehastas selles mustas komöödias peategelast Maxi. Linateos põhines tõsielu sündmustel ning sai filmikriitikute poolt hea vastuvõtu. Lisaks Hoffmanil andsid tegelastele hääled Barry Humphries, Tony Collette ja Eric Bana. See film esilinatus 2009. aastal Sundance`i filmifestivalil.

«Boogie Nights» - Hoffmani suur läbimurre toimus 1997. aastal, kui ta mängis koos Mark Wahlbergiga filmis «Boogie Nights». Ta kehastas homo Scotty J-d, kelle silmarõõmuks on pornostaar Dirk Diggler (Wahlberg). Isegi sellest väikesest rollist paljastus, kui mitmekülgne näitleja ta on. Stseenis, kus Hoffmani tegelane püüab Wahlberi tegelast suudelda, peetakse üheks parimaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles