Vapper ekstreemsportlane sõidab rulaga Tallinnast Pärnusse

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rula.
Rula. Foto: SCANPIX

Täna hommikul, enne kukke ja koitu asus rulal Pärnu poole teele Madis Põldsaar.


Ettevõtmisega loodab Põldsaar pöörata rohkem tähelepanu Eesti tänavaspordile ning ekstreemsportlastele. Pärnusse loodab nooruk jõuda õhtuks.

25-aastane Põldsaar on rulasõiduga tegelenud juba 9 aastat. «Olen osalenud erinevatel võistlustel ning usun, et 9-aastane rulasõidu kogemus on mulle piisav, võtmaks ette üle 100- kilomeetrist rulasõitu,» lausus Põldsaar. Mõtte sõita rulaga Tallinnast Pärnusse pani talle pähe juhuslik autojuht. «Hääletasime sõbraga Pärnust Tartusse ning meid peale võtnud autojuht uuris, et miks me seda vahemaad rulaga ei läbi,» muigas Madis. «Mõistan, et tol hetkel oli tegu naljaga, kuid mõttel oli jumet ning seetõttu sellise rularetke ette võtangi,» lisas ta.

Pikim distants on Põldsaarel seni olnud 20 kilomeetrit, keskmiseks kiiruseks parimatel teelõikudel on 20-30 km/h. Kogu teekonna läbib Põldsaar longboard-rulal. «Tegemist on tavapärasest rulast pisut pikema versiooniga, mis on sõites stabiilsem ning lükates saab ka kiirema hoo,» kommenteeris Madis Põldsaar. Lisaks saadab hulljulget rulasõitjat teekonna vältel eskortauto, kus vajadusel teha puhkepause, vahetada varuosi ning kosutada end jookidega.

Rulasõit on kooskõlastatud maanteeametiga ning sellest on teadlik ka liikluspolitsei.

Vaata videost, mida Madis ise oma ettevõtmisest räägib ja mis loom see longboard õieti on.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles