Eurovisiooni teine poolfinaal pakub ohtralt silmailu

Verni Leivak
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Safura, Aserbaidžaan
Safura, Aserbaidžaan Foto: SCANPIX

Täna Oslos Telenor Arenal peetud Eurovisiooni lauluvõistluse teise poolfinaali peaproov pakkus lisaks visuaalsetele naudingutele ka kuulamiseks enam kui esimene – loosi tahtel sattusid sinna kõrgema tasemega laulud.

Tugevaima aplausi teenis publikult kahtlemata üheks tänavuseks favoriidiks peetava Aserbaidžaani esindaja Safura, kelle kostüüm ning etteaste läbimõeldus – kaasa arvatud visuaalsed efektid – on hämmastavad. Kel nägemine nõrgavõitu, võiks prillid haarata Bulgaaria laulja Miro ajal. Tema astub koos peensusteni lihvitud tantsukavas ette kolmeteistkümnendana, ning sära, glamuuri ja paljastatud torsosid jagub rohkem kui rubla eest. Naivistliku meelelaadiga inimestele sobib kahtlemata Hollandi Sieneke, kelle šallalii-šallallaatamine toob vähemasti vanemale põlvkonnale silme ette seitsmekümnendate aastate Hollandi tütarlastetrio LUV.

Muusikalist süvaelamust pakub aga iirlanna Niamh Kavanagh, kes üheksakümnendatel Iirimaale ühe mitmest Eurovisiooni-võidust tõi. Temperamentne daam on endiselt sõiduvees, lastes kuulajatel tungida oma hinge sügavaimatesse, miks mitte ka varjatuimatesse soppidesse.

Oodatust nigelamalt mõjub – vähemasti saalist vaadatuna – Rumeenia duett Paula Seling & Ovi. Viimane on, muide, ka Norras üsna tuntud artist, ent proovis kuuldu jättis vaataja külmaks hoolimata sellest, et laval sähvisid lakkamatult tuleleegid. Samuti tekitas küsitavusi taanlaste esinemine. Viimases lööb kaasa laulja nimega N´Evergreen, kes pikka aega Venemaal karjääri tegi, kuid seal oma elu, ka isikliku, narkootikumide liigtarvitamisega kihva keeras.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles