Video:Oscari originaallaulu kategoorias nominatsiooni saanud pala diskvalifitseeriti

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oscari originaallaulu kategoorias nominatsiooni saanud pala diskvalifitseeriti
Oscari originaallaulu kategoorias nominatsiooni saanud pala diskvalifitseeriti Foto: SCANPIX

Märtsi alguses jagatakse USAs Los Angeleses jälle Ameerika Filmiakadeemia auhindu Oscareid.

Filmiakadeemia langetas otsuse diskvalifitseerida originaallaulu kategoorias nominatsiooni saanud pala «Alone Yet Not Alone», edastab Variety.

Sellele nominatsiooni andmine oli paljudele üllatuseks, sest film, milles seda kuuleb, ei ole veel esilinastunud.

Filmil ja laulul on sama pealkiri. Laulu muusika on loonud Bruce Broughton, kes on Ameerika Filmiakadeemia endine juht ja on nüüd muusikakomitee liige.

Nominentide hulgast välja arvamist ei tekitanud Broughtoni isik, vaid see, et ta reklaamis filmi enne nominentide välja kuulutamist.

Esmalt oli filmi «Alone Yet Not Alone» reklaamitud tavapäraselt, kuid siis astus Broughton sammu, mida ta ei oleks pidanud tegema. Ta saatis filmiakadeemia liikmetele isikliku e-kirja.

Kampaania oli tulemuslik ja pala sai nominatsiooni.

Los Angeles Times ja Deadline Hollywood jõudsid selle ebaseadusliku käigu jälile ja avalikustasid selle. Siis langetas akadeemia otsuse pala Oscari nominentide hulgast välja arvata.

«See võis olla tehtud heal eesmärgil, kuid endisel juhil ja nüüdsel komitee liikmel ei sobi sellist sammu astuda. Tegemist oli oma positsiooni ära kasutamisega, mis andis talle ebaõiglase edumaa,» sõnas filmiakadeemia president Cheryl Boone Isaacs.

Broughton vabandas avalikult.

«Olen šokeeritud. Tegelesin rohujuuretasandi turundusega ja see töötas mulle vastu,» lisas mees.

Linateose «Alone Yet Not Alone» nominatsiooni peeti üsna ebatavaliseks, sest selle väikese eelarvelise filmi kohta ei teatud mitte midagi.

Ameerika Filmiakadeemia ei plaani uut nominatsiooni esitada.

Originaallaulu kategoorias on nüüd neli nominenti: «Happy» filmist «Despicable Me 2», «Let It Go» filmist «Frozen», «The Moon Song» filmist «Her» ja «Ordinary Love» filmist «Mandela: Long Walk to Freedom».

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles