Naised loobusid looduse säästmise nimel WC-paberist

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naised loobusid looduse säästmise nimel WC-paberist
Naised loobusid looduse säästmise nimel WC-paberist Foto: SCANPIX

Mõned inimesed võivad minna looduse säästmise nimel äärmustesse.

Sellised on ameeriklannad Makala Earley, Angela Davis ja Kathleen Quiring, kes loobusid WC-paberi kasutamisest, edastab news.com.au.

Naiste sõnul ei olnudki nii ebahügieeniline, kui nad arvasid. WC-paberi asemel võeti kasutusele puuvillasest materjalist lapid, mida saab veega niisutada ja pesta. 

Naiste sõnul hoiavad nad raha kokku ning samas säästavad oma keha WC-paberis leiduvatest mürgistest ainetest.

«Kuigi WC-paberit peetakse majapidamises sama vajalikuks kui leiba ja piima, ei pea see nii olema,» selgitasid ameeriklannad.

Earley peab blogi The HealthyHoneys ning ta paljastas seal, et tegelikult tuli WC-paberist loobumise ideele ta abikaasa, kes luges sellest ühest teisest blogist.

Idahos elav naine ja ta mees leppisid kokku, et hakkavad WCs kasutama puuvillasest materjalist pehmeid lappe, mida saab pesta. Ameeriklanna ei suutnud saladust siiski endale hoida ja jagas seda blogis.

Ta teatas sellest oma vennanaisele ja sealt edasi said teada juba väga paljud, et ka ilma WC-paberita saab hakkama.

Naised hoiavad WCs pühkimiseks mõeldud lappe eraldi pesukorvis ning pesevad neid iga paari päeva tagant.

FrugallivingNW blogija Davis kirjutas, et tema ja ta perekond loobus WC-paberist esmalt kümneks päevaks, katsetades keskkonnasõbralik olemist.

Samas on tal külaliste jaoks ikka WC-paber olemas.

Davise sõnul kulutab ta kuueliikmeline perekond 3 – 4 päevaga kuni 100 lappi, mis kogutakse WCs olevasse kasti. Lappe saab enne kasutamist ka niisutada.

Becoming Peculiar blogija Quiring iseloomustab end kui mõtlejat, ema, võisööjat ja Jeesusesse uskujat.

Quiring loobus varem poes müüdavate šampoonide kasutamisest. Nüüd aga WC-paberist.

Ta on väikese tütre ema ning naise sõnul pühkis ta lapse tagumikku lapikestega. Siis ta leidis, et miks ta ei võiks seda ka endal teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles