Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

Itaalia luksusrestoran pakkus VIP-klientidele delfiiniliha

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Inna-Katrin Hein
Copy
Itaalia luksusrestoran sattus delfiiniliha tõttu kriitika alla
Itaalia luksusrestoran sattus delfiiniliha tõttu kriitika alla Foto: SCANPIX

Itaalias Lazios asuv eksklusiivne restoran sattus kriitika alla, kuna pakkus VIP-klientidele delfiiniliha.

Politsei asus restoranis toimuvat uurima möödunud aasta detsembris pärast seda, kui telekanal Italia Uno filmis salaja seal pakutavaid roogi, mille seas oli ka delfiiniliha, edastab The Local.

Kliendid tellisid seda liha öeldes kokkulepitud koodsõna.

Politsei otsis restorani köögi ja panipaigad läbi ning leidis liha. Laborikontroll kinnitas, et tegemist on delfiinilihaga.

Euroopa Liidu seaduste järgi on delfiinid kaitsealune liik.

Loomakaitseorganisatsioonid Marevivo ja LAV pöördusid delfiiniliha tõttu Itaalia keskkonnaministri Andrea Orlanda poole nõudes karmimat kontrolli meresaaduste liikumise üle kaluritelt restoranidesse.

Itaalias on delfiinide küttimine, nende liha müümine ja söömine keelatud.

Kalurid, kes kogemata delfiini kätte saavad, peavad looma andma üle rannavalvele. On teada, et paljudelt delfiinidelt lõigatakse ära osi, mida müüakse kalaliha nime all.

Tagasi üles